Zanimljivosti

PONOSNA POBJEDNICA // Najveća bundeva u Hrvatskoj iznosi 660 kilograma

izvor: Facebook

Na sinoć završenom 12. tovarničkom jesenskom festivalu u Hrvatskoj sudjelovalo je oko stotinu izlagača, a posjetitelje je najviše zainteresiralo mjerenje najtežeg ploda bundeve.

Čak 660 kilograma teška je bundeva što ju je uzgojio Ivica Ribarić iz Kozaraca u Baranji koja je pobijedila. Drugo mjesto osvojio je Krunoslav Peulić iz Lovasa s bundevom od 440 kilograma, a treće mjesto osvojio je Zvonimir Tišnjer iz Nove Subocke s bundevom od 380 kilograma.

Ponosni pobjednik 12. tovarničkog jesenskog festivala, otišao je s nagradom od 7.000 kuna

-To mi je hobi zadnjih deset godina, a u svom vrtu imam nekoliko većih bundeva i tikvica. Sjeme za ovu najveću bundevu nabavio sam preko interneta u Engleskoj, sorta antlantic giant. Sjeme sam stavio u posudicu sa zemljom 8. aprila 2017., a u vrt je presađena 20. aprila i rasla je oko 160 dana na površini od sto kvadrata. Dana 29. rujna bundevu sam ubrao i prevezao do Tovarnika – rekao je Ivica Ribarić.

Predsjednik odbora festivala Marinko Beljo rekao je da bundeva od 660 kilograma dobila titulu najveće, i to ne samo u Tovarniku i Hrvatskoj nego, prema dostupnim informacijama, i u široj regiji.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */