PLUS Hrvatska Nogomet

POLJUD PRAZAN DO KRAJA GODINE! Hajduk kažnjen s četiri utakmice bez publike

Disciplinski sudac Prve HNL, Alan Klakočer, kaznio je Hajduk s četiri utakmice bez gledatelja na Poljudu zbog orgijanja navijača i katastrofalne organizacije derbija s Dinamom (0:0) na Poljudu proteklog vikenda.

Od topovskog udara koji je u drugom poluvremenu susreta doletio sa sjeverne tribine ozlijeđen je vatrogasac, dok je odlomljenim komadom betona u glavu pogođen igrač Hajduka Adam Gyurcso. Sudac derbija Ivan Bebek u više navrata prekidao je utakmicu. Beton kojim je pogođen mađarski nogometaš Hajduka sudac je priložio uz zapisnik.

Stadion Poljud bit će zatvoren do posljednjeg mjeseca u godini. Hajduk će bez navijača odigrati dva velika derbija na Poljudu, protiv Osijeka i Rijeke, te utakmice s Interom i Slaven Belupom. Publika bi se na splitski stadion mogla vratiti 8. prosinca protiv Istre ili u četvrtfinalu Kupa 5. prosinca, prođe li Hajduk osminu finala u Šibeniku. Parovi četvrtfinala Kupa određuju se ždrijebom. Kazna Hajduku objavljena je sukladno najavi iz Saveza nešto prije 12:30 na službenim stranicama Prve HNL.

“HNK Hajduk kažnjen je s četiri prvenstvene ili kup utakmice igranja bez prisutnosti gledatelja na utakmicama koje igra kao domaćin zbog prekršaja kažnjivih po članku 67. DP HNS na utakmici Hajduk-Dinamo.

Tijekom utakmice od strane suca i delegata utakmice evidentirana je upotreba velike količine pirotehnike (45 baklji, 9 dimnih bombi, 5 strobova, 17 topovskih udara) od strane domaćih navijača na sjevernoj tribini stadiona. Zbog ubacivanja 13 baklji u teren za igru utakmica je u periodu od 62.-68. minute bila tri puta u prekidu u ukupnom trajanju od tri minute.

U 63. minuti od eksplozije topovskog udara na atletskoj stazi iza sjevernog gola ozlijeđen je vatrogasac, a u 89. minuti kamenom bačenim s istočne tribine pogođen je igrač Hajduka Adam Gyurcso koji je nakon ukazane liječničke pomoći zamijenjen”, naveo je sudac Klakočer.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */