PLUS Hrvatska

Policija objavila snimku hladnokrvnog ubojstva Hrvata u Amsterdamu

Čaba Der (38), plaćeni ubojica sa srpskim i mađarskim državljanstvom, osumnjičen je da je u srpnju prošle godine u Amsterdamu ubio Hrvata Ivana Serdarušića, u rujnu još jednog muškarca u Budimpešti te Nebojšu Markovića (37) u beogradskom naselju Banovo brdu, 5. siječnja ove godine.

Policija sumnja kako je Der u Nizozemsku stigao 8. srpnja te je tri tjedna kasnije počinio ubojstvo u jednom talijanskom restoranu u Amsterdamu. Prema pisanju nizozemskih medija, a što se vidi i na snimci nadzornih kamera, ušao je obučen ko turist te pucao Serdarušiću u glavu.

Brzo je napustio restoran u kojemu se u trenutku zločina nalazila nekolicina gostiju, među kojima i žena s malom bebom. Policija smatra kako je ubojica, kojega opisuju kao izrazito mišićavog muškarca visokog oko 160 centimetara, iznajmio hotelsku sobu u blizini amsterdamskog Glavnog kolodvora. Ostavio je brojne tragove na mjestu zločina kaoo primjerice, svoj DNK-a, a lice su mu snimile i kamere.

Ivan Serdarušić, preminuo je u bolnici iako je Hitna pomoć brzo stigla.

Nagrada od 20 000 eura

“Nizozemska policija odmah nakon događaja obavijestila je hrvatsku policiju i zatražila suradnju u istrazi”, rekla  je u kolovozu 2018. godine za Jutarnji list Jelena Bikić iz Službe za odnose s javnošću Ministarstva unutarnjih poslova. Nizozemski mediji, prije svega amsterdamski portal Het Parool, navodi da se Serdarušić već dulje vrijeme bavio poslovima s drogom.

Iako, nizozemski mediji tvrde kako Serdarušić nije bio poznat u amsterdamskom kriminalnom miljeu, napominju kako bi njegovo smaknuće zaista moglo imati veze s poslovima s drogom.

Policija je razgovarala sa svima koji su imali bilo kakav kontakt s Derom u vrijeme ubojstva, a za informaciju o njemu nude nagradu od 20 000 eura, stoji na njihovim stranicama. Isto tako objavljena je i snimka na kojoj se vidi Der u trenutku likvidacije.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */