PLUS Split

Policija na splitskim prometnicama sutra provjerava davate li žmigavce

foto: ilustracija

Sutra 12. ožujka 2019. od 10.00 do 14.00 sati na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske provoditi će se preventivno-represivna akcija prema vozačima koji čine prekršaj – nedavanje pokazivača smjera.

Praćenjem stanja u prometu zapaženo je da jedan dio prekršaja u prometu je činjenje spomenutoga prekršaja koji ima za posljedicu lakšu ili težu prometnu nesreću. Samo nedavanje pokazivača smjera od strane pojedinog sudionika, može ugroziti ili u zabludu dovesti druge sudionike koji se kreću iza ili dolaze iz suprotnog ili bočnih smjerova.

– Sve sudionike u prometu podsjećamo na obvezu poštivanja odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama, te ih pozivamo da se pridržavaju prometnih propisa i da odgovornim ponašanjem doprinosu povećanju razine sigurnosti u cestovnom prometu. Prilikom sudjelovanja u prometu pazite na sebe i druge! Prometna nesreća može se dogoditi svakom – stoga budite oprezni prilikom sudjelovanja u prometu, poštujte prometne propise i čuvajte sebe i druge! – poručili su iz policije.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */