Dalmacija

Pojačan promet na cestama prema moru te na prilazima marijanskim svetištima

Zbog jakog vjetra na dionici autoceste A1 između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići vozi se uz ograničenje brzine na 80 km/h.

Promet je pojačan na cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, u priobalju te na prilazima marijanskim svetištima. Na naplatnim postajama Lučko u oba smjera nema dužih čekanja.

Na prilaznim cestama marijanskih svetišta posebice u Sinju, Krasnom, na Trsatu u Rijeci, u Aljmašu i Mariji Bistrici očekuje se veći broj hodočasnika, posebice pješaka i biciklista pa ostale sudionike u prometu HAK poziva na pojačan oprez.

U povodu blagdana Velike Gospe, zabrane prometa za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 t na pojedinim cestama u Istri i priobalju bit će od 14 do 23 sata.

Zabrane nema na autocestama niti na DC1 (dijelom Lička magistrala).

Tijekom dana očekuje se pojačan promet na važnijim cestovnim pravcima u smjeru mora i unutrašnjosti, duž Jadranske magistrale (DC8), na prilazima turističkim središtima duž obale, u trajektnim lukama i pristaništima te na pojedinim graničnim prijelazima posebice sa Slovenijom i BiH. U vremenu povećane gustoće prometa mogući su povremeni zastoji i vožnje u kolonama. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu, način vožnje uvjetima na cestama te da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Povodom blagdana Velike Gospe u Vukovini će biti zatvorena državna cesta DC30 od 10:00 do 14:00, te Školska ulica (ŽC3279) od 07:00 do 19:00.

15. kolovoza od 05:00 do 16. kolovoza u 05:00, povodom blagdana Velike Gospe u naselju Kloštar Ivanić bit će zatvoren Trg Svetog Ivana, dio Zagrebačke ulice, Ulica Kralja Tomislava, Ulica Svete Marije i Školska ulica.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */