PLUS Hrvatska

POČIVAJ U MIRU // Nakon kratke i teške bolesti preminula Tatjana Krajač, novinarka i urednica na Novoj TV

Foto: Dnevnik.hr

Nakon kratke i teške bolesti u 40. godini preminula je reporterka i urednica na Novoj TV, Tatjana Krajač.

Tatjana Krajač rođena je 28. ožujka 1979. Tijekom studija na Fakultetu političkih znanosti, počinje raditi na Radio Studentu gdje ju je privuklo političko novinarstvo u kojem je provela polovicu svog života. Novinarsku karijeru od 1999. godine gradi na Plavom radiju, gdje je osim dnevnog novinarstva sudjelovala u kreiranju tjedne emisije Rikverc i dnevnog pregleda tiska – Skener, navodi Dnevnik.hr.

Dio tima Nove TV postala je 2003., a tijekom 15 godina rada u informativnom programu specijalizirala se za praćenje unutarnje politike: rada vlade, sabora, predsjednika i političkih stranaka. Sudjelovala je u uređivanju Dnevnika te mnogim važnim projektima Nove TV.

Od 2000. godine, odradila je sve predsjedničke, parlamentarne, europske i lokalne izbore, a kao jedini novinar iz Hrvatske pratila je dio američke predsjedničke utrke te prvu predsjedničku debatu Obame i McCaina u Denveru. Kao reporter, pratila je hrvatski put u Europsku uniju od vremena prije pregovora pa do punopravnog članstva, a o putu prema Europi izvještavala i u Hrvatskoj i usporedno u europskom parlamentu i parlamentima drugih zemalja članica. 2017. godine sudjelovala je u kreiranju rubrike Dnevnika Nove TV (NE)FORMALNO koju je uređivala i vodila zajedno s kolegom Mislavom Bagom. Njezine kolege s Nove TV navode kako se velikom tugom opraštaju od Tatjane Krajač, koju će pamtiti kao vrsnu novinarku i iznimnu kolegicu i suradnicu.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */