PLUS Hrvatska

Počinje treće suđenje Tomi Horvatinčiću, neće mu suditi Maja Šupe

Danas počinje već treće suđenje Tomi Horvatinčiću, poduzetniku koji je svojim gliserom usmrtio dvoje talijanskih nautičara.

Podsjetimo, treće suđenje počinje jer su prve dvije presude Tome Horvatinčiću srušene na Županijskom sudu u Zadru. U prvom suđenju sutkinja Maja Šupe je Horvatinčiću izrekla uvjetnu kaznu, a potom ga na drugom suđenju oslobodila u presudi koja je šokirala hrvatsku javnost. Naime, sutkinja Šupe povjerovala je u, najblaže rečeno, nekredibilnu Horvatinčićevu tvrdnju o sinkopi zbog kojeg je navodno bio u nesvjesnom stanju u trenutku sudara na moru.

Ono što je zanimljivo u vezi trećeg suđenja je činjenica da Horvatinčiću prvi put neće suditi Maja Šupe. Naime, s obzirom na to da je Županijski sud u Zadru već dva puta srušio njezine presude, ovaj put će sudskim vijećem predsjedavati sudac Ivan Jurišić.

Upravo je tog suca Horvatinčićeva obrana htjela izuzeti od suđenja uz argument da mu supruga radi u šibenskom DORH-u. No, taj prijedlog Horvatinčićeve obrane je odbijen.

Horvatinčić je prije više od sedam godina, u kolovozu 2011. godine, usmrtio dvije talijanskih nautičara kad je svojim gliserom gotovo prepolovio njihovu jedrilicu.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */