Život & Kultura Kultura

POČINJE 14. LJETNA ŠKOLA FILMA NA ŠIPANU // Zabava i učenje kroz filmske radionice i projekcije

Foto: Dubrovnik INsider

Četrnaestu godinu za redom otok Šipan će prvu polovicu kolovoza proživjeti u duhu sedme umjetnosti. Naime, od 4. -14. kolovoza održava se još jedna i to četrnaesta za redom Ljetna škola filma Šipan, a riječ je jedinstvenoj filmskoj manifestaciji koja se sastoji od dva paralelna programa.

Jedan su filmske radionice za djecu, a drugi koji se odvija u večernjim satima su filmske projekcije i popratna događanja u otvorenom kinu “Ispod starog platnja”.

Ove godine mnoštvo mladih filmaša imati će priliku učiti od profesionalaca iz svijeta filma i medija i to čak kroz pet radionica. Tako će mali šipanski osnovnoškolci kao i njihovi vršnjaci koji stalno ljetuju na otoku ili pak oni koji su svoje u ljetovanje organizirali baš zbog filmske škole imati prilike pohađati jednu od dvije radionice igranog filma, radionicu fotografije, radionicu animiranog filma kao i fakultativnu radionici filmske glume.

Ovogodišnji voditelji radionice igranog filma za stariji uzrast su redateljica Andrea Štaka i snimatelj Marko Mikšić, dok će istu takvu radionicu za one malo mlađe voditi Jura Troje i Noa Nikolić. Sve čari fotografije, uz pomoć i asistenciju Amele Pargan, malim polaznicima dočarati će fotograf iz New Yorka Marc Ohrem Leclef, a radionicu animiranog filma voditi će Domagoj Bogdan. Polaznici svih radionica imati će prigodu prisustvovati i fakultativnoj radionici filmske glume koju će voditi glumac redatelj Dejan Aćimović.

Program Ljetne Škole filma Šipan odvija se pod pokroviteljstvom Grada Dubrovnika, Hrvatskog audiovizualnog centra , Županije Dubrovačko neretvanske, te Hrvatske banke za obnovu i razvitak, a u suradnji s Kinematografima Dubrovnik, Turističkom zajednicom Grada Dubrovnika, hotelom Šipan, OŠ Ivan Gundulić i ostalim partnerima, piše Dubrovnik INsider.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */