PLUS Shopping & Stil

PLOD MAŠTE SPLIĆANKI I PERUANCA // Ove maštovite cipelice rađene su na dva kontinenta

Calpas obuća inspirirana dalekom Južnom Amerikom ručno rađena i proizvedena u Peruu dolazi nam u živim i veselim bojama, a plod su mašte dvije Splićanke i jednog Peruanca.

Cipele s peruanskim platnom su rađene u Peruu dok kožne sandale proizvode u Splitu.

O samoj izradi, ideji i mašti koja je postala stvarnost, porazgovarali smo s jednom od dizajnerica Dušicom Calderon.

Kada ste i kako ste došli na ideju izrade  obuće?

-Počeli smo 2009. godine kad me je sestra Đurdica napokon uspjela nagovoriti da ljubav i strast pretvorimo u posao. Željeli smo se baviti s nečim što nas usrećuje i ispunjava. Krenuli smo iz ničega, sa idejom, mojim iskustvom i ljubavi prema izradi odnosno stvaranju sandala iako su nam profesije bile potpuno drugačije. Nakon toga nam se i priključio moj muž Christian koji nam je i poveznica sa proizvodnjom u Peruu. To je naš obiteljski posao na dva kontinenta.

Što vas je inspiriralo da krenete izrađivati maštovite, originalne i sasvim drugačije cipele?

-Ideja i naš cilj je bio izrađivati  zanimljive i ženstvene sandale za jeans, kratke hlačice, haljine,  suknje kratke u boho – hippie stilu, casual za svaki dan, za formalne prilike kao alternativa za cipele na petu odnosno za sve prigode.  Osmislili smo kombinaciju tradicionalnog , modernog, zanimljivog i  malo drugačijeg.

Po Vašem mišljenju po čemu ste prepoznatljivi? Što vas čini drugačijim od drugih?

-Ono što je posebno  kod naših sandala je da su dostupne u velikim veličinama. Svaka žena bez obzira na veličinu stopala  može imati lijepe i ženstvene sandale.  Proizvodimo i sandale za muškarce, zapravo imamo jako puno unisex modela koji uzimaju podjednako i žene i muškarci. Igrali smo se i s balerinkama, patikama i platformama, veselih i živih boja peruanskog platna.
Uskoro imate u planu proširiti asortiman? Možete li otkriti našim čitateljima što mogu očekivati? S čim ih planirate iznenaditi?
– Cipele na petu su naša posebna kolekcija za koju smo se odlučili tek ove godine. Ovo nam je probna verzija naših ideja, kombinacija, modela zapravo plod naših maštarija. Obuću proizvodimo u Peruu od originalnog peruanskog platna u kombinaciji s kožom. Namjeravamo proširiti asortiman na zatvorene cipele, cipele na petu, možda čak i čizme, a sve ručno rađeno, unikatno i u malim serijama.
 Besplatna promocija
Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */