PLUS Hrvatska

Plenkovićeva poruka Mladeži HDZ-a: Znajte više nego drugi

foto: Screenshot

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković poručio je danas Mladeži HDZ-a da budu hrabri i odvažni te je istaknuo važnost obrazovanja kako bi što bolje pomogli u razvoju Hrvatske.

“Budite hrabri i odvažni. To je najvažnije što hoću od vas”, rekao je Plenković na izbornom saboru Mladeži HDZ-a na kojem je za novoga predsjednika izabran Ivan Vidiš.

Istaknuo je kako nakon izbora nisu zaboravili mlade, jer su 4,5 milijardi kuna utrošili u programe za njihovo zapošljavanje. Naveo je i da je danas nezaposlenost mladih na 22 posto, a prije nekoliko godina je bila na 49 posto.

Plenković je stranačkoj mladeži poručio da, kako bi bili relevantni, od njih očekuje da čitaju relevantne autore koji kreiraju javno mnijenje, da ne budu površni, nego da ulaze u detalje te znaju o nekoj temi više nego drugi.

Istaknuo je i kako digitalno doba skraćuje “dob sazrijevanja” u politici rekavši kako se od HDZ-ove mladeži očekuje “puno brže sazrijevanje i puno brže preuzimanje odgovornosti”.

Vezano za političke vrijednosti, Plenković je rekao i da HDZ nikada nije bio niti će biti blizu rubova političkog spektra – lijevog ili desnog.

“HDZ nikada nije bio niti će biti, a pogotovo neće biti s aktualnim vodstvom HDZ-a, niti blizu ruba političkog spektra. Tamo neka budu neki drugi. Mi ćemo biti čvrsto usidreni u desni centar, tamo gdje ga je predsjednik Franjo Tuđman davno postavio i tamo gdje HDZ mora biti radi našeg interesa, naše dobrobiti i dobrobiti hrvatskog društva. Ali i naše čvrste ukorijenjenosti u europsku obitelj pučkih stranaka”, istaknuo je.

Predsjednik Hrvatskog sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković mladima je poručio da moraju biti “izvorni i originalni” te ponuditi nešto što odgovara vremenu koje je pred njima. Smatra i da moraju biti buntovni ali i ne destruktivni.

Također, Jandroković je pozvao mlade da budu kritični, ali i argumentirani, kreativni i inovativni, te ponude rješenja za probleme koje društvo ima. Pozvao ih je i da budu moderni, ali i da čuvaju vrijednosti na kojima počiva Hrvatska i HDZ.

“Može se danas itekako biti moderan poštujući i tradiciju, obitelj i vjeru, domovinu i naslijeđe prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana te naslijeđe branitelja koji su dali živote za hrvatsku domovinu. Sve to danas može itekako biti moderno i nemojte nasjedati na kritike i napade da oni koji su konzervativni i koji štite tradicionalne vrijednosti više nisu u modi i da to nisu odgovori na izazove koje danas imamo”, poručio je Jandroković.

Na Izbornom saboru Mladeži HDZ-a, osim predsjednika, izabrani su i zamjenik predsjednika, potpredsjednici, članovi Predsjedništva te Nacionalnog i Nadzornog odbora.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */