PLUS Hrvatska

Plenković u Moskvu nosi dres, sjedit će u svečanoj loži

Vlada razmatra opcije kako u Moskvu jer zbog velikog interesa mnogi žele na polufinale pa se traži komercijalni let.

I premijer Andrej Plenković napokon ide na Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiju. U Moskvi će u svečanoj loži zajedno s predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem pratiti polufinalnu utakmicu između Hrvatske i Engleske.

Još je nepoznato tko će još osim Plenkovića i Jandrokovića iz Vlade ili Sabora u Moskvi bodriti hrvatsku reprezentaciju jer u Vladi jučer nisu imali gotov plan puta i popis putnika.

Zbog euforije i velikog interesa za odlazak u Moskvu Vlada je jučer čekala odgovore agencija postoji li mogućnost (ima li mjesta) da predstavnici Vlade i Sabora u Moskvu odu komercijalnim letom. Tako bi, naime, više Vladinih i saborskih dužnosnika moglo na polufinalnu utakmicu jer je Vladin avion ograničenog kapaciteta (12 putnika).

Premijer, kažu izvori iz Vlade za Večernji list, ne kani našim reprezentativcima ulaziti u svlačionicu, ali svakako će sudjelovati u programu koji će omogućiti njegovo druženje s našim nogometašima.

– Svlačionica je svetinja i Plenković to zna. Sa sobom će imati navijački dres, a kako se nadamo prolasku u finale, premijer bi išao i na tu utakmicu – poručio je izvor iz Vlade.

Predsjednica, koja je bila na dvije utakmice dosad, u srijedu ne dolazi u Moskvu, jer je zauzeta dvodnevnim summitom NATO-a u Bruxellesu.

Prođe li Hrvatska u finale, u Rusiju ponovno dolazi predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović pa bi to mogla biti utakmica koju bi uživo s tribina pratio hrvatski državni vrh. Predsjednica je dosad pokazala da je vatrena navijačica koja se ne zamara protokolom pa bi bilo zanimljivo vidjeti kako će se u usporedbi s njom ponašati ipak suzdržaniji premijer Plenković.

 

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */