Hrvatska

Plenković tvrdi da prelasci nemaju veze s Vladom i HDZ-om, oporba se s tim baš i ne slaže

foto: andrejplenkovic.hr

Premijer Andrej Plenković komentirao je prijave šefa HSS-a Kreše Beljaka USKOK-u nakon prelaska Mladena Madjera u Klub zastupnika Milana Bandića. Ustvrdio je da ti prelasci nemaju veze s Vladom i Hrvatskom demokratskom zajednicom.

Predsjednik Hrvatske seljačke stranke Beljak na tradicionalnom božićnom domjenku Srpskog narodnog vijeća dobio je u nedjelju plaketu Svetozar Pribičević, koja se dodjeljuje za unaprjeđenje odnosa Hrvata i Srba. Tom je prilikom još jednom komentirao svoje prijave, o kojima je jučer govorio i za HRT-ovu Temu dana.

– U međuvremenu su se javili mnogi koji mi govore što se događa na regionalnoj razini, tko je sve upleten, ljudi su se ohrabrili. I sve što znam reći ću istražiteljima USKOK-a, rekao je za HRT.

Upitan na koga će se prijava odnositi, odgovorio je da ide “prema svima koji su upleteni u priču oko prelaska Mladena Madjera u Klub Milana Bandića”. Javili su mu se, kaže, svjedoci pred kojima se Madjer hvalio da mu se nude vreće novca. Milan Bandić odbacuje navode da je kupio zastupnika, a Beljaku poručuje:

– Krešo Beljak je kao leptir, a leptir inače služi za nešto posebno, što Beljak jako dobro zna. Radi se o jednom poštenom, odgovornom predsjedniku stranke kojem će na kraju ostati Zvonimirova, on će se na kraju zabarikadirati u Zvonimirovu 17, onom prostoru kojeg smo im dodijelili. Čelnik SDP-a Davor Bernardić zaziva nove izbore i poručuje – građani su prevareni.

– Prvi uvjet da bi se ušlo u klub Milana Bandića je da se podrži Andrej Plenković. To dovoljno govori o načinu na koji Bandić prljavim poslovima skuplja većinu za Plenkovića, poručuje Bernardić. Premijer Plenković odgovara da Vlada i HDZ nemaju ništa s prelascima.

Bandiću je došlo čak 12 zastupnika – što njegov klub čini brojnijim od HNS-ova. Milorad Batinić iz te stranke poručuje da nije zabrinut. Podsjetimo i da je Beljak optužio zagrebačkog župana i bivšeg člana HSS-a Stjepana Kožića da je utjecao na Madjerov izlazak iz HSS-a, što je Kožić oštro odbacio.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković u nedjelju je odbacio mogućnost skorih izmjena izbornog zakonodavstva radi suzbijanja prelaženja zastupnika drugim političkim opcijama te dodao da je za takve izmjene potreban široki konsenzus političkih stranaka i društva u cjelini, piše HRT.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */