PLUS Hrvatska

Plenković komentirao Baćino nazivanje Bulja čobanom. Nije rekao ništa pametno.

Screenshot: TV Jadran

Nakon što je prije dva dana najrastrošniji HDZ-ov saborski zastupnik Ante Bačić zvani Baćo hrvatskog branitelja i saborskog zastupnika Mira Bulja nazvao čobanom, cijelu situaciju komentirao je predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Plenković je u Karlovcu novinarima strpljivo odgovarao na razna pitanja, među kojima i ono o ponašanju mladog, rastrošnog i nekulturnog saborskog zastupnika Ante Bačića Baće. Mediji su premijera upitali trebali se HDZ spuštati na tu razinu, na što se Plenković počeo crveniti te je odmah kazao da ne trebaju, ali da politička komunikacija može nositi različita odjela.

HDZ se neće na to ubuduće spuštati. Politička komunikacija može nositi različita odjela – možemo biti decentni, okrenuti sadržaju argumentima, no ono što sam primjetio od tih istih cirkusanata – kad god im u raspravi krenete odgovarati samo malo čvršće, odmah svi skupa krenu plakati, osjećati se ugroženima da ih netko napada, da ih se ne poštuje, a pritom ne vide ono što oni govore, koliko manipuliraju, defamiraju i vrijeđaju. U tom sportu može se igrati čvršća obrana, zona, može se ih malo puštati, ali na kraju uvijek mi pobijedimo – ustvrdio je.

Na podsjećanje da je i on jednog zastupnika nazvao panjem, Plenković je odgovorio: “To je lapsus”.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */