PLUS Hrvatska

PLENKOVIĆ BEZ PRETJERANIH KOMENTARA: HDZ-ovci pod istragom, a on nije raspoložen za komunikaciju

Screenshot: HRT

Premijer Andrej Plenković davao je nakon predstavljanja projekta Sveučilišne bolnice u Blatu kratke odgovore vezane za razvoj situacije u slučajevima potpredsjednika HDZ-a Milijana Brkića kojeg, prema neslužbenim informacijama, policijski USKOK (PNUSKOK) tereti za djelo nedozvoljenoga presretanja računalnih podataka, navodno počinjenog još 2015. godine, te ministrice regionalnog razvoja i europskih fondova Gabrijele Žalac koja je početkom ožujka osobnim automobilom pregazila djevojčicu i protiv koje je otvorena istraga, piše N1. 

 ‘Nisam se čuo s njim’

Na pitanje novinara je li se premijer u međuvremenu čuo s Brkićem, premijer je odgovorio kako nema nikakvih dodatnih informacija i kako se nije čuo s njim.

“Nismo imali vremena, vidjeli ste moj tempo jutros”, odgovorio je Plenković ustvrdivši kako je sve rekao jučer. Podsjećamo, predsjednik stranke Andrej Plenković rekao je novinarima da je pročitao informaciju koja je bila u medijima, kao i propćenje MUP-a te izjavio kako nema dodatnih saznanja, te kako ne želi komentirati nešto o čemu nema dovoljno informacija.

Negativno je odgovorio na pitanje je li se prepoznao u tvrdnji Brkića da pojedinci koriste državne institucije za unutarstranačke obračune te uputio novinare da o tome pitaju Brkića. Dodao je i kako državne institucije rade neovisno. Na pitanje je li Milijan Brkić politički mrtav za njega, Andrej Plenković je odgovorio: “Ne vidim zašto bi na taj način trebao o njemu govoriti u ovoj fazi u kojoj ja, a kao ni vi, nemate pojma što se zbiva s istraživanjem”. Predsjednik HDZ-a ustvrdio je kako je odgovorio na sva pitanja i poručio novinarima da se vide u Kostajnici.

Podsjećamo, PNUSKOK navodno osim predsjednika Sabora Milijana Brkića, tereti i njegova brata Josipa Brkića,Brkićeva kuma i bivšega vozača ministra Tomislava Tolušića, Blaža Curića, te informatičara Franju Vargu. Neslužbeni izvori ističu da je riječ tek o kriminalističkom istraživanju u kojemu su Brkić, Curić i Varga već ispitani kao osumnjičenici te policija još nije donijela odluku hoće li protiv njih podnijeti kaznenu prijavu, a navodno su se svi branili šutnjom.

‘Ministrica radi svoj posao’

Što se tiče ministrice Žalac rekao je da “tu nema ništa u odnosu onoga što se znalo prije”, istaknuvši da ona radi svoj posao.

“Strašno puno hipotetike. Ministrica radi svoj posao i vidite novce koje je osigurala za projekt”, kazao je Plenković odgovarajući na upit o njezinu položaju u Vladi ako se digne optužnica.

Podsjećamo, zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je 9. ožujka ujutro, s nevažećom vozačkom dozvolom, naletjela na 10-godišnjakinju u Ulici Ćirila i Metoda, protiv ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijele Žalac u svojstvu okrivljene otvoreno je istraživanje, objavio je Jutarnji, pozivajući se na Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima. Iako tvrde da su je obavijestili, Žalac je za24sata komentirala kako joj je to prvi glas. “Nemam pojma o tome i ne želim ništa dalje komentirati”, rekla je.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */