PLUS Dalmacija

Pijan pokušao naplatiti dug u Kninu pa pucao iz automatske puške

Pijani muškarac u Kninu pokušao je naplatiti dug od dužnika, a zatim mu je pucao po kući. Policija mu je pronašla hrpu streljiva kod kuće.

Kako javljaju iz kninske policije, dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakom osumnjičenim za pokušaj protupravne naplate na štetu 34-godišnjaka, dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom na štetu 68-godišnjaka i 33-godišnjaka i nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Osumnjičeni je 2. veljače oko 12 sati u Kninu, u alkoholiziranom stanju, došao u obiteljsku kuću 34-godišnjaka s namjerom naplate tražbine koju mu 34-godišnjak duguje. Tom prilikom, kada nije u kući zatekao 34-godišnjaka, osumnjičeni je, zbog naplate tog duga, verbalno napao 68-godišnjaka, koji se, uz 33-godišnjaka, zatekao u svojoj obiteljskoj kući, nakon čega ga je 68-godišnjak potjerao.

Pucanje po kući
Potom se osumnjičeni oko 18 sati ponovno vratio do obiteljske kuće 68-godišnjaka, u kojoj je tom prilikom bio i 33-godišnjak, kada je iz automatske puške u kuću ispalio dva streljiva i tri hica u nepoznatom smjeru, a nakon što mu jedan metak nije ispalio, pušku i tri okvira sa streljivom je odbacio u blizini zaseoka Bradaši, gdje je pronađena puška s tri pripadajuća spremnika s 88 komada streljiva, prilikom pretrage tog područja.

Tijekom kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je dragovoljno predao dva spremnika automatske puške jedan ispunjen s 14 komada streljiva, drugi s 26 komada streljiva, jednu malokalibarsku pušku, s 20 komada pripadajućeg streljiva, i još jednu poluautomatsku pušku, što sve je osumnjičeni neovlašteno posjedovao.

Nakon kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */