PLUS Šibenik Dalmacija

Pedijatrica Irena Bralić nova je “Šibenska grandeca”

foto: Mok.hr

Docentica, dr.sc, Irena Bralić Šibenčanka po rođenju i uvjerenju, koja vodi svoju pedijatrijsku ambulantu u Trogiru i predaje na Medicijskom fakultetu u Splitu te živi na relaciji Trogir – Šibenik – Split – Zagreb, uspješna organizatoricam stručnih skupova pedijatara i specijalizanata pedijatrije i to uvijek na šibenskom području proglašena je večeras Šibenskom grandecom na svečanosti koja je održana u Muzeju Grada Šibenika.

Tu je titulu, koju Udruga Volim Šibenik u suradnj s Muzejom i lokalnim medijima dodjeluje drugu godinu za redom , ponijela i kao velika humanistica jer je na njezinu inicijativu lani dio prihoda od stručnog skupa pedijatara koji je organizirala u Solarisu uplaćen za stipendiranje troje studenata bez odgovarajuće roditeljske skrbi. To joj je priznanje uz repliku glave Lijepe Jelena sa šibenske katedrale te skulpturun “Cvit iz kamena”, koju je izradila mlada kiparica Tijana Mihailović uručila prva Šibenska grandeca, koja je tu titulu zaslužila lani, također liječnica, anesteziologinja Danči Mihovilčević.

Prije svega čestitam organizatorima što su se uopće sjetili riječi ‘Šibenska grandeca’, to je nešto doista časno i velebno i pamtit ću ovaj trenutak cijeli život. Ja ne bih bila ‘grandeca’ bez svoje obitelji, i uvijek kažem da su moj najveći ponos moja djeca, Katja i Ante. Hvala vam na izboru i nominaciji. Biti izabrana za ‘Šibensku grandecu’ doista mi znači puno i to mi je inspiracija i obveza za budući rad. Ovu nagradu dijelim sa svim svojim kolegicama i kolegama pedijatrima diljem Lijepe naše rade najplemenitiji i najuzvišeniji posao – brinu o zdravlju naše djece koja su nam budućnost, kazala je nakon proglašenja dr.sc. Irena Bralić.

Ona je autorica je i stručna urednica priručnika za roditelje “Kako zdravo odrastati”, sveučilišnog udžbenika “Prevencija bolesti u dječjoj dobi” te sveučilišnog priručnika “Cijepljenje i cjepiva” kojeg je posvetila svom gradu i svim generacijama Šibenčana za 950. rođendan Šibenika.

Titulom ju je okitilo povjerenstvo u kojem su bili predstavnici Grada Šibenika, Muzeja Grada Šibenika, Udruge Volim Šibenik te lokalnih medija. Za nagradu je bilo nominirano ukupno deset žena, a povjerenstvo je odlučilo da je upravo Irena Bralić od ovogodišnjih kandidatkinja svojim nesebičnim radom zadužila sugrađane.

Posebnu titulu nazvanu „Ikona stila“, koja se dodijelila prvi put, dobila je poznata Šibenčanka Nada Škarica, koja je ovjenčana lovorovim vijencem za dugogodišnje njegovanje prepoznatljivog i ekstravagantnog stila u odijevanju.

Ostalih devet kandiranih žena dobilo je posebna priznanja i također repliku glave Lijepe Jelene, a sve su se složile da je izabrana Grandeca zapravo prva među jednakima i da je to što su ih građani prepoznali, predložili i što su nominirane isto tako vrlo vrijedno, piše ŠibenikNews.

 

 

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */