PLUS Hrvatska

Pao informatički sustav MUP-a: Ne izdaju osobne, obustavljen promet na granicama

foto: Screenshot

Kako prvi doznaje Index, pao je informatički sustav MUP-a. Problemi su na granicama i ne izdaju se dokumenti u policijskim stanicama diljem zemlje.

Informaciju nam u MUP-u nisu željeli potvrditi. Rekli su nam da pošaljemo upit te da će ga oni proslijediti dalje. Kada smo ponovno nazvali s informacijama koje imamo, poklopili su nam slušalicu.

Portal Klix.ba objavio je kako je pao sustav za provjeru biometrijskih dokumenata na većini graničnih prijelaza između BiH i Hrvatske. Stoga je trenutno obustavljen promet i formiraju se duge kolone vozila na graničnom prijelazu. Sustav je pao oko 10 sati jutros i od tada su se počele formirati kolone vozila na graničnim prijelazima.

“Uslijed pada sustava graničnih provjera Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske danas od 10:30 sati u različitim intervalima onemogućen je ili značajno usporen promet za osobe i vozila preko međunarodnih graničnih prijelaza”, rekla je za Klix.ba glasnogovornica GP BiH Sanela Dujković. “Zbog tehničkih poteškoća moguća su čekanja na većini graničnih prijelaza”, objavili su na HAK-u.

Oglasili se iz MUP-a

Vezano za ovu situaciju su se oko 13:40 sati oglasili iz MUP-a. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Ministarstvo unutarnjih poslova RH obavještava građane da je tijekom današnjeg dana došlo do prekida rada jednog dijela informatičkog sustava MUP-a zbog čega se određeni poslovi odvijaju sporijim tijekom od uobičajenog. Stručne službe Ministarstva užurbano rade na vraćanju sustava u stopostotnu funkciju. Molimo građane, koji su se zatekli na graničnim prijelazima i u šalter salama upravnih poslova, za razumijevanje i strpljenje”, poručili su.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */