U kužini

Ovaj punjeni krumpir morate probati

Znamo da krumpir možemo napraviti na dosta načina. Mi vam donosimo naš prijedlog, a vi možete nešto promjeniti od namirnica kako bi dobili ono što će se upravo vama svidjeti.

Potrebne namirnice:

krumpir u ljusci

topljivi sir za sendviče

maslo

dimljena piletina

sol

papar

mileram

suhi začini po želji

ulje

peršin

Način pripreme: Neoljuštene veće krumpire dobro oprati, prebrisati i izbosti vilicom sa svih strana. Staviti u pleh i peći u pećnici 20-30 min na jakoj temperaturi. Izvaditi i ohladiti pod mlazom vode.

Pripremiti punjenje: isjeckati listiće topljivog sira za sendviče (koliko polovina toliko listića). Dodati milerama (na dvije polovine po jednu žlicu), čajnu žličicu omekšalog masla, malo soli i papra, pa sve dobro izmješati da se ujednači. U tavu bez ulja propržiti dimljenu piletinu sjeckanu na kockice dok ne postane hrskava. Ocjediti je i dodati pripremljenoj smjesi za punjenje. Izvađene i ohlađene krumpire presjeći uzdužno na pola. Izdubiti ih u sredini tako da oko kore ostane krumpira debljine prsta. Izvađenu sredinu isjeći na sitno, ili izrendati. Isjeckanoj sredini krumpira dodati malo soli, suhih začina i papra. Svaku polovinu krumpira napuniti pripremljenom smjesom. Pleh tek malo poprskati uljem i poslagati polovine. Peći u pećnici 12 – 15 min na srednjoj visini i jakoj temperaturi. Posuti peršunom i poslužiti toplo.
Dobar tek želi vam DalmacijaPlus! 🙂
Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */