PLUS SPORT Hajduk

OTKRIVENO ZAŠTO KAPETAN HAJDUKA NIJE IGRAO PROTIV STEAUE? // Nižić nezadovoljan, želi otići iz Hajduka

izvor: Hajduk.hr // Miro Gabela

Kapetan Hajduka nije sinoć nastupio protiv rumunjske Steaue na Poljudu, u prvoj utakmici 3. pretkola Europske lige (0-0). Prije samog dvoboja protiv Steaue održan je zajednički sastanak igrača s predsjednikom kluba Jasminom Huljajem i sportskim direktorom Sašom Bjelanovićem….

– Predsjednik Huljaj i sportski direktor Bjelanović naglasili su važnost ove utakmice te smo se maksimalno usredotočili na nju kako bismo bili na visokoj razini, kazao je Kopić.

Stoga, navijači se pitaju, zbog čega je Nižić, jedan od najvažnijih igrača Hajduka propustio utakmicu? Pitanja su ostala bez konkretnog odgovora, posebno zbog činjenice da se sam Nižić nije oglasio.

Time se otvorio prostor za silne špekulacije, jer trener Bijelih Željko Kopić dan uoči utakmice javno je poručio:

– Nižić mi je rekao da nije spreman.

Nižić je prošlog tjedna prebolio virozu propustivši dvoboje sa Slavijom i Lokomotivom. Nije Nižić bio fizički nespreman, jasno je da ga je pogodila odbijenica kluba za realizaciju transfera u Tursku, javljaju Sportske novosti.

Po drugi put u godinu dana bio je blizu rješenja egzistencije, ali samo blizu… U listopadu će Nižić napuniti 29 godina i jedini je igrač Bijelih kojem klub uporno ne dopušta odlazak. Potreban je Hajduku, kapetan je i ključni igrač obrane.

U međuvremenu, dok Nižić ne može realizirati transfer u Tursku, njegov vršnjak Erceg napustio je klub, zatim u veljači ove godine i 26-godišnji Ohandza, pa ovog ljeta i znatno mlađi Radošević (24) te Toma Bašić (21), koji je ostvario transfer u francuski Bordeaux…

Sad, postavlja se pitanje: kako je Erceg, također igrač generacije ’89, uspio realizirati posao u kojem će zarađivati 500.000 eura po sezoni, a isto to nije dopušteno Nižiću koji je u kolovozu prošle godine imao Göztepe s ponudom od 500.000 eura, triput više nego zarađuje u Hajduku?

– Odgovor je jednostavan, Erceg je bio uporniji u svom zahtjevu odlaska, a uz to Nižić pregovara sam, bez menadžera. Prvu je odbijenicu prihvatio i nastavio igrati kao da se ništa nije dogodilo, ali isto se ponovilo i godinu dana kasnije. Zbog toga se dogodio problem pada koncentracije, najblaže rečeno. Nije profesionalno, ali je ljudski. I nije riječ o nikakvom bojkotu, kako bi netko mogao protumačiti. Pogođen činjenicom da ne može realizirati transfer koji rješava egzistenciju njegove obitelji, Nižić jednostavno nije bio mentalno spreman za susret takve razine poput utakmice sa Steauom, pišu Sportske novosti.

Vrijedi spomenuti kako je Zoran Nižić ove sezone odigrao dvije utakmice za Hajduk, uz 1 gol i 1 dodavanje. Nije loš prosjek. Šteta za Hajduk što takav igrač jučer nije igrao.

 

Podijeli, neka i drugi vide.
Tagovi

NAJNOVIJE

/* ]]> */