PLUS Hrvatska

Otac oboljelog od dijabetesa po Splitu polijepio Kujundžićeve slike s natpisom “Ubojica dijabetičara!”

Splićanin Zoran Mikačić ima sina koji boluje od dijabetesa tipa 1. Njega su preplašile vijesti o tome da bi inzulin mogao poskupjeti, odnosno da bi se mogla plaćati veća naknada za taj lijek.

On je tako danas na više mjesta u Splitu polijepio slike na kojima je ministar Milan Kujundžić.

“Ubojica dijabetičara”, piše ispod slike. Lijepio je plakate pred zgradama Općinskog suda u Splitu (Dračevac), Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije, Ureda državne uprave SDŽ, na vratima Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje u Splitu, na ulazu u Banovinu i KBC Split.

“Ovo radim zbog sve djece”
Nakon akcije lijepljenja plakata, uperio je kameru u svoje lice i javnosti objasnio zašto se odlučio na ovaj čin.

Ovo radim zbog svog sina i zbog sve djece i odraslih oboljelih od dijabetesa tipa 1. Pozivam sve da se pridruže da rade isto. Ovo je tek početak borbe. U ovoj borbi su nam sva sredstva dopuštena. Moramo im pokazati, toj gospodi koja odlučuje o našim sudbinama, da je novac koji im je povjeren na upravljanje plod našeg rada. S novcem ne mogu upravljati baš onako kako oni žele. Ne mogu se voziti u skupim limuzinama od 100 tisuća eura, a nama prodavati priču da se nema za osnovna sredstva koja djeci i bolesnika život znače. Želimo da kompletno svi lijekovi i sve potrepštine za koje liječnik specijalist kaže da je za određenog pacijenta najbolje, da bude besplatno, bez ikakve nadoplate. Dok vi svoje dupe vozite u najnovijem Mercedesu, gospođo predsjednice, gospodine premijeru i gospodo ministri, ako vi to možete, onda naša djeca, bolesni i starci mogu imati najbolje što postoji na svijetu, a njima je potrebno za život. Toliko za danas, borba ide dalje, sutra je novi dan, borba se nastavlja – kazao je.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */