Svijet

Osuđeni zločinac Šešelj Hrvatima uputio prijetnje: Intenzivno se pripremam za ponavljanje svojih ratnih zločina

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH najoštrije je jučer osudilo prijetnje koje je pravomoćno osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj uputio Tomislavu Žigmanovu, predsjedniku Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini i zastupniku u parlamentu RS kao i zastupniku Nenadu Čanku, predsjedniku Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Ministarstvo u svom priopćenju ističe kako je Šešelj prijetnje prema predstavnicima hrvatske zajednice u Vojvodini ponovio samo 24 sata nakon što mu je Prizivno vijeće Mehanizma za međunarodne kaznene sudove izreklo presudu i kaznu od 10 godina zatvora za zločine protiv čovječnosti zbog huškačkog govora u Hrtkovcima 6. svibnja 1992., “koji je rezultirao deportacijom, progonom, prisilnim raseljavanjem i drugim nečovječnim postupanjem protiv vojvođanskih Hrvata”.

PLUS:  Trump bijesan zbog istrage o Rusiji, optužuje Clinton i Demokrate

– Intenzivno se pripremam za ponavljanje svojih ratnih zločina, a krenut ću od Tomislava Žigmanova i Nenada Čanka – izjavio je Šešelj u četvrtak za Blic. Šešelj je ponovio izjavu medijima od srijede kako je “ponosan na zločine koji mu se pripisuju”, te da ih “planira ponoviti”.

Podijeli, neka i drugi vide.
/* ]]> */