PLUS Hrvatska

OSLOBOĐEN OTETI HRVATSKI POMORAC! Oteli su ga pirati prije mjesec dana u nigerijskim vodama

Hrvatski pomorac i drugi članovi posade teretnog broda “Glarus”, koje su u nigerijskim vodama u rujnu oteli gusari, pušteni su i na putu prema Švicarskoj. Potvrdio je to za Dnevnik.hr Neven Melvan, glavni tajnik Sindikata pomoraca Hrvatske.

Zdravstveno stanje otetih pomoraca, s obzirom na uvjete u kojima su boravili mjesec dana, je dobro. Koliko znamo, ukrajinski pomorac je bio ozlijeđen prilikom otmice, ali ništa ozbiljno. Vrlo skoro će se javiti i obiteljima, čim stignu u Švicarsku. Onda će biti poznato i više detalja – kazao je Melvan dodavši da je vijest potvrdila i brodarska švicarska tvrtka Massoel Shipping.

Podsjetimo, nigerijski pirati oteli su 12 članova posade švicarskog teretnog broda, među kojima je i jedan hrvatski državljanin. Brod je u trenutku napada prevozio pšenicu od Lagosa do Port Harcourta.

Gusari su se tijekom napada uspeli ljestvama i prerezali žicu na palubi te su uništili veći dio komunikacijske opreme na brodu. Sedmero talaca su Filipinci, te po jedan iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Ukrajine i Rumunjske.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */