PLUS Split

Organizira se javna tribina na temu Kopilice. Stanari poručuju: Ovo je čisto ponižavanje i ignoriranje temeljnih ljudskih prava

”Privremeni autobusni kolodvor u Kopilici” bit će tema javne tribinu i rasprave koja će se održati 14.ožujka u 19:00 sati u prostorijama Društva arhitekata Split na adresi Starčevićeva 24c, Split. Organizator tribine je Društvo arhitekata Split.

Tim etabliranih stručnjaka iz polja struke sačinjavaju: Dragan Žuvela, predsjednik Društva arhitekata Split, Adela Zujić Visković, predsjednica Udruge građevinskih inženjera Split, Dražen Cvitanić, šef Katedre za prometnice na splitskom Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije.

Predstavnici stanara Kopilice Dario Prgomet, Edita Barić i Hrvoje Kekez će također biti na tribini ali kao gosti. Branko Poljanić, čelnik Hrvatske komore inženjera građevinarstva područnog ureda Split i Boženko Jelić, poznati arhitekt i statičar, će također nazočiti tribini ali na vlastiti zahtjev smješteni su među publikom.

– Namjera DAS-a kao organizatora, na jednom je mjestu okupiti sve relevantne stranke oko projekta ”Privremenog autobusnog kolodvora u Kopilici” i konačno doći do svih odgovora koji more ne samo stručnjake, stanare Kopilice, građane Splita, medije već i širu javnost. Tribina i rasprava su javne i svatko je dobrodošao te će biti dozvoljena pitanja iz publike – poručuju organizatori i dodaju da je na tribinu kao aktivni sudionik pozvan predstavnik Grada Splita čiju potvrdu još čekaju.

– Nama nisu potrebne PR agencije da nas vode i usmjeravaju. Znamo da smo u pravu i nijedan novac to ne može nadomjestiti. Mi se isključivo borimo za očuvanje svojih domova, ljudsko dostojanstvo i kvalitetu života. Najvažnije, za svoju djecu i starije. Ponovno ističemo, nismo protiv preseljenja autobusnog kolodvora u Kopilicu, ali ne na ovakav način kako je to zamišljeno privremenim rješenjem. Ne želimo, i odbijamo živjeti unutar kolodvora. Ovo je čisto ponižavanje i ignoriranje temeljnih ljudskih prava – poručili su stanovnici Kopilice u pozivu.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */