Život & Kultura Kultura

Opera Turandot još večeras u Galeriji Meštrović

Foto: Splitsko ljeto

Nakon trijumfalne premijere u Galeriji Meštrović na otvaranju prošloga Splitskog ljeta, bilo je jasno da će se Puccinijeva oproštajna opera zadržati na programu.

Priznanja: festivalska nagrada Judita Zboru i Orkestru splitske Opere, te Diploma Milka Trnina cjelokupnom ansamblu Opere samo su dokazale snagu ovoga uprizorenja na mjestu gdje se isprepliću monumentalna ljepota Galerije Meštrović, sukobljeni etički principi zbog kojih su glave stalno na pladnju, ali i neustrašiva potraga za puninom ljubavi.

Grandiozna oproštajna Puccinijeva Turandot na mnogo načina stoji na razmeđu svjetova. Njome je Puccini zauvijek izlazio iz opernog verizma smjelo se prepuštajući novim glazbeno-scenskim izazovima, pa i novom duhu vremena, ali ostajući ustrajan u tome da njegove tragične heroine stradavaju ili pobjeđuju u sve spektakularnijem i egzotičnijem okružju.

Pod dirigentskim vodstvom Lorisa Voltolinija i u režiji Ozrena Prohića u glavnim ulogama pojavljuje se kao Turandot Cvetelina Vasileva, kao princ Calaf Ivan Momirov, kao ropkinja Liu prvakinja Opere HNK Split Valentina Fijačko Kobić, te kao Timur Ivica Čikeš.

Opera Turandot izvodi se večeras u 21 sat u Galeriji Meštrović.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */