PLUS

Okončana potraga u splitskom akvatoriju: Pronađeno tijelo muškarca kod rta Pelegrin

Foto: PU PG

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) izvijestila je resorno Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o pronalasku tijela nestaloga P.S., državljanina Republike Hrvatske, za kojim se tragalo od jučer u splitskom akvatoriju, odnosno, u području šoltanskog, hvarskog i bračkog arhipelaga.

Službenici MRCC Rijeka obavijest o pronalasku tijela u moru zaprimili su jutros, 10. listopada u 8.15 sati od posade katamarana ‘Krilo – Carbo’, koji su dojavili o pronalasku na približnoj poziciji rta Pelegrin, tijekom plovidbe sjeveroistočno od otoka Hvara – izvijestili su iz Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

O pronalasku su iz MRCC Rijeka obavijestili službenike Lučke kapetanije Split, čiji službenici su ubrzo doplovili na poziciju pronalaska, koju su osiguravali do dolaska službenika Pomorske policije Split, a tijelo je potom prevezeno u luku Lora, gdje su službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske organizirali identifikaciju, kojom je, nažalost, potvrđen identitet hrvatskoga državljanina za kojim se tragalo.

Temeljem potvrđene informacije o pronalasku tijela jučer nestale osobe, iz MRCC Rijeka oglašena je obustava akcije traganja i spašavanja te su sve potražne jedinice upućene na njihova polazišna odredišta – dodali su iz Ministarstva.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */