PLUS Hrvatska Pitaj odvjetnika

ODVJETNIK ODGOVARA: Evo što napraviti ako su vam novci “nestali” s računa.

Naš portal Dalmacija Plus krenuo je s novom rubrikom “Pitaj odvjetnika”. Kao što smo obećali, kroz nju ćete svaki tjedan moći na našem portalu postaviti pitanje i pronaći odgovore na vaša najzanimljivija pravna pitanja.

PITANJE NAŠEG ČITATELJA:

Poštovani, skinulo mi je s računa novce, a koliko ja znam niti imam ovrhu, niti sam ikakvo upozorenje dobio i nije mi jasno kako je to moguće uopće bez ikakvog upozorenja. Što mi je sada činiti?


ODGOVOR ODVJETNIKA MARUŠIĆA:
Poštovani, moguće je da vam je skinulo novac sa računa izravnom naplatom temeljem ovršne isprave a što je u pravilu pravomoćna sudska presuda, pravomoćno rješenje o ovrsi ili zadužnici/mjenici. Također je moguće da vam je na adresu koja je navedena na vašoj osobnoj iskaznici stiglo rješenje o ovrsi na koje onda niste pravovremeno izjavili prigovor.

Napominjem da je moguće i da je tu poštu možda zaprimio netko od vaših ukućana i nije vam je proslijedio te je rješenje u tom slučaju postalo pravomoćno. Savjetujem da odete u najbližu poslovnicu FINA-e, te zatražite izlist očevidnika redoslijeda naplate gdje će vam pisati točan poslovni broj ovrhe, te na temelju toga možete saznati o kojoj se ovrsi radi.

Tada izvršite uvid u spis gdje ćete vidjeti o čemu se točno radi, ali s obzirom na okolnosti napominjem i da postoji mogućnost povrata u prijašnje stanje.


NAPOMENA: Vaša pitanja za sljedeću rubriku možete nam već sada slati na e-mail adresu info@odvjetnik-marusic.com. Na najzanimljivije pitanje odgovor će svakog vikenda dati odvjetnik Bepo Marušić kojeg smo angažirali. Odgovore i savjete koji budu dani kroz rubriku isključivo su informativne prirode i ne mogu se upotrijebiti kao savjeti odvjetnika. Oni služe isključivo za upoznavanje čitatelja s pravom, dobivanje jasnije slike kroz konkretne slučajeve te kao putokaz i poticaj našim čitateljima da pronađu rješenje za svoju situaciju.

Kako biste dobili što konkretniji odgovor, neka i vaše pitanje bude što kraće, preciznije, jezgrovitije i jasnije, ali pri tome nemojte izostaviti sve relevantne detalje. Budući da se zakoni i propisi, te sudska praksa stalno mijenjaju, odgovor ne mora vrijediti i u budućnosti. Stoga obratite pozornost i na datum odgovora. Za sva dodatna pitanja i pravnu pomoć trebate se obratiti nekome od odvjetnika ili drugih stručnjaka.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */