Shopping & Stil

ODUŠEVLJENI SMO // Pogledajte ručno oslikane snove na tekstilu koje morate imati

Foto: Handmade by Me'Me

Svijet može biti puno veseliji i šareniji umijećem i perspektivom umjetnika, a kada se umjetnost oslikavanja primjeni na obući tada svakim korakom slike u pokretu ožive i radosti nema kraja posebno kod najmađih.

Naravno, i odjevni predmeti pod istančanim dodirom kista umjetnika postaju posebni, a našim odabirom postaju dio osobnosti.

U potrazi za kreativnim kutkom na navedenu temu put nas je doveo do Dubrovkinje Antonije Galić i njezinih oslikanih snova.

Antonija je iz Trstenog pored Dubrovnika, poznatog po povijesnim perivojima i po zbirci sredozemnih i egzotičnih biljaka, raščlanjujući uspomene iz djetinjstva, nostalgično se prisjeća svoje obitelji od koje je i naslijedila dar.

No, u trenutku kad je osjetila čari majčinstva uz veliku potporu supruga, stječe samopouzdanje da prenese iskrene vizije na platno zvano tekstil.

Upravo zbog svoje curice Laure, postaje odvažnija i hrabrija da slike koje su joj se nizale u glavi prebaci u neku drugu dimenziju, uz nadu da će uskoro otvoriti i vlastiti obrt, što joj od srca i želimo.

Jer, to i jest svrha slika – da se vide i da djeluju.

Donosimo “stare” borosane zasjale u novom ruhu pod nazivom “Boromine” koje proživljavaju novu mladost.

 

Materijal koji koristi su Candence i Textil boje koje se mogu prati na 60°,  sve oslikava ručno bez šablone s kistovima ili prstima ,a s kojima daje posebnu notu i čar.

Iza nastanka imena Handmade by Me’Me se krije Laura koja obožava mede nazivajući ih  „Me Me“, s čim je inspirirala našu umjetnicu i dala joj poticaj da se najbolje uči kroz vlastiti rad.

Motivi su različiti, a s obzirom da većinom radi za djecu, onda su to omiljeni likovi iz crtića.

Nadamo se da će osim Laure, biti oduševljeni i ostali mališani, ali i starija populacija jer za svakoga će se naći ponešto u širokoj paleti proizvoda.

Osjećaj ponovnog proživljavanja te dječje kreativnosti i mašte nadrealno je i nostalgično, kao i same slike.

 

Ostaje nam samo još poželjeti našoj simpatičnoj umjetnici da će njezini snovi uskoro postati stvarnost!

 

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */