PLUS Split

ODAZOVITE SE! Split parking organizira javnu tribinu o parkiranju u Spinutu

Gradska tvrtka Split parking u suradnji s Gradskim kotarom Spinut organizira javnu tribinu na temu prometa u mirovanju na području Spinuta. Tribina će se održati u srijedu s početkom u 17.30 sati u prostorijama Kotara Spinut u Matoševoj 29.

Na tribini će biti predstavljeni rezultati analize postojećih i potencijalnih parkirnih kapaciteta, procjena broja vozila u kotaru, kao i podaci o zauzetosti parkirnih mjesta prikupljeni putem postavljenih senzora i aplikacije Split parking. Također, predstavnici splitskog komunalnog poduzeća prikazat će i rezultate provedene terenske ankete sa stanovnicima Spinuta na temu parkinga u tom kotaru.

Cilj tribine je pronaći moguća rješenja koja će olakšati problem nedostatka parkirnih mjesta koji je u ovom kotaru posebno izražen.

– U Splitu ima 92.000 registriranih vozila te oko 25.000 legalnih parkirnih mjesta, a 7000 je pod naplatom i ovo je izazov koji se odnosi na cijeli grad, no u svakom kotaru postoje specifične situacije i problemi s kojima su najbolje upoznati upravo stanari. Pozivamo zato stanovnike Spinuta da prisustvuju tribini i poslušaju rezultate, postave pitanja, ali i daju svoje prijedloge kako bismo zajedno pronašli najoptimalnije rješenje za njihov kotar. Tribina je već održana u kotaru Bačvice s pozitivnim reakcijama stanara, sada je na redu Spinut, a bit će održane i u ostalim kotarevima o čemu će javnost biti na vrijeme obaviještena – poručuju iz Split parkinga.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */