PLUS Hrvatska

Očekuje nas nestabilno i promjenjivo vrijeme uz lokalne pljuskove, evo detaljnije prognoze

Slijedi promjenjivo i svježije vrijeme, osobito u unutrašnjosti, gdje će temperatura u četvrtak biti i za oko 10 °C niža nego u utorak. Nestabilno se očekuje i na Jadranu, uz lokalne pljuskove osobito u srijedu i u četvrtak, te uz sjeverozapadnjak i buru s kojima će osvježiti. Ipak, pad temperature na moru će biti slabije izražen nego na kopnu.

Pljuskova i grmljavine će biti i na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije, ali će biti i sunčanih razdoblja. Uz obalu vjetar slab do umjeren, samo na otvorenome ponegdje i jak sjeverozapadni pa će more biti malo do umjereno valovito. Jutarnja temperatura zraka od 18 do 22 °C, a najviša dnevna između 26 i 28 °C.

Na jugu Hrvatske također promjenjivo i nestabilno te manje vruće. Uz umjeren razvoj oblaka bit će mjestimične kiše ili pljuskova s grmljavinom. Jugo će okrenuti na zapadni i sjeverozapadni vjetar, piše HRT.

Meteoalarm oglasio uzbunu
I za danas je Meteoalarm oglasio narančastu uzbunu, odnosno upozorenje za opasno vrijeme. Ovaj put za istok Hrvatske, ali i sjevernu i središnju Dalmaciju.

Vrijeme je opasno. Neuobičajene vremenske prilike su prognozirane. Šteta i ljudske žrtve su mogući. Budite oprezni i redovno se informirajte o očekivanim meteorološkim uvjetima. Budite svjesni rizika koji je neizbježan. Slijedite upute dana od vaših državnih tijela – upozorava Meteoalarm.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */