PLUS Dalmacija

OBJAVLJENI REZULTATI INSPEKCIJE ZBOG SMRTI DJEČAKA IZ METKOVIĆA: Liječnici su pogriješili

Screenshot: HRT

Zdravstvena inspekcija provela je nadzor u Metkoviću zbog smrti devetogodišnjeg dječaka Gabrijela B. te je Ministarstvo zdravstva izvijestilo medije o zaključku Stručnog povjerenstva donesenog u vezi tog slučaja. Pronađeni su određeni propusti u postupanju.

“Vezano uz tragičan slučaj preminulog dječaka iz Metkovića, zdravstvena inspekcija je u pratnji stručnjaka izvršila inspekcijski nadzor, čije rezultate je analiziralo stručno povjerenstvo koje je imenovalo Ministarstvo zdravstva. U nastavku, u cilju informiranja javnosti, dostavljamo zaključak Stručnog povjerenstva donesenog u svezi zbrinjavanja mldb. G.B.”, pišu iz Ministarstva zdravstva.

DORH ISTRAŽUJE SMRT DJEČAKA U METKOVIĆU: Život mu je mogao spasiti uređaj od pišljivih 10.000 kn?

“Sumirajući sve iskaze zdravstvenih radnika koji su sudjelovali u medicinskom zbrinjavanju mldb. G.B. te analizirajući priloženu medicinsku dokumentaciju i obdukcijski nalaz Povjerenstvo zaključuje da kod mldb. G. B. nije na vrijeme prepoznata bolest kao niti težina njezine kliničke slike.

Povjerenstvo također zaključuje da su 10. 12. 2018. godine nakon prepoznavanja kliničkog sindroma i životne ugroženosti bolesnika učinjeni propusti tijekom inicijalnog zbrinjavanja, volumske resuscitacije, primjene oksigenoterapije kao i pripreme bolesnika za transport i provođenja istog u Klinički bolnički centar Split.

Zaključak Stručnog povjerenstva i prikupljenu dokumentaciju Ministarstvo zdravstva će proslijediti na daljnje nadležno postupanje Državnom odvjetništvu”, zaključuju u priopćenju za medije iz Ministarstva zdravstva.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */