PLUS Hrvatska

NOVA PROGNOZA: Dalmaciju očekuje kiša ali i temperature do +14°C

Snijeg se još nije ni otopio, a već danas se očekuje novi. Ponegdje u gorju već i pada lagano, a negdje ima i susnježice. U drugim dijelovima zemlje jutros uglavnom pada kiša i oblačno je.

Najviše snijega ima na Zavižanu, 80 centimetara, te na Sljemenu 27 centimetara. U Vinkovcima i Vukovaru jutros ima 15 i 17 centimetara snijega, u Hrvatskoj Kostajnici 16. U Đakovu 15. Na sjeverozapadu Hrvatske ima 1 do 2 centimetara snijega, kao i u Zagrebu. No danas nas očekuju nove padaline. Barem tako kaže prognoza DHMZ-a.

Tijekom dana očekuje se pretežno oblačno uz povremenu oborinu. Na Jadranu će biti kiša, pljuskovi i grmljavina, mjestimice i izraženiji, a navečer podno Velebita može biti i susnježice i snijega nošenog vjetrom. U unutrašnjosti će prvo biti kiša, u gorju snijeg, a uz zahladnjenje, osobito od sredine dana, susnježice i snijega bit će i u nizinama. Zapuhat će slab do umjeren sjeverac i sjeveroistočnjak.

Na Jadranu će jako i olujno jugo okrenuti u Dalmaciji na jugozapadnjak, na sjevernom dijelu na sjeverozapadnjak, a prema večeri uz obalu i buru. Temperatura zraka uglavnom od 0 do 5, prema večeri hladnije, a na Jadranu od 8 do 13 °C. U mjestima iznad 800 metara nadmorske visine očekuje se 20 centimetara snijega, objavio je HRT.

Prognoza DHMZ-a po regijama
Dalmacija
Promjenljivo do pretežno oblačno mjestimice s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Popodne moguća i sunčana razdoblja. Umjeren do jak jugozapadnjak i jugo. Najniža temperatura od 8 do 10, a najviša od 11 do 14 °C.

Gorski kotar i Lika
Oblačno, mjestimice sa susnježicom i snijegom. Umjeren sjeveroistočni vjetar. Najniža temperatura od -3 do 0, a najviša od 0 do 3 °C.

Sjeverni Jadran
Kiša, pljuskovi i grmljavina, osobito u noći i u prvom dijelu dana. Umjeren sjeverozapadnjak i bura. Najniža temperatura od 4 do 8, a najviša od 9 do 11 °C.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */