PLUS Dalmacija

Norveška tvrtka otvara 500 novih radnih mjesta u Splitu?

Westgate Tower u vlasništvu splitskog poduzetnika Josipa Komara, investitor izgradnje najviše građevine u Hrvatskoj – toranj od 27 katova u Splitu nadmašuje visinom i zagrebačku Katedralu, i s druge strane zagrebačka Tehnika kao glavni izvođač radova na tom projektu, zaključili su aneks ugovora o građenju, izvijestila je Tehnika preko Zagrebačke burze.

Nakon što je investitor ishodio izmjenu i dopunu građevinske dozvole, navedenim se aneksom uglavljuje izgradnja AB konstrukcije dodatnih 10 nadzemnih etaža tako da će ukupna visina objekta biti prizemlje + 27 nadzemnih etaža, navodi se u kompanijskom priopćenju. Uz to, predvidiva ukupna vrijednost izgradnje svih katova do pune funkcionalnosti, koji još nisu ugovoreni, kako informiraju, iznosi 260 milijuna kuna bez PDV-a, s time da je rok završetka izgradnje planiran za 2. kvartal 2019.

– Nakon dovršetka izgradnje hotelska građevina s pratećim sadržajima “WESTGATE B” koja će nositi ime Dalmatia Tower bit će visinom od 130 metara službeno najviša zgrada u Hrvatskoj i u sklopu koje će poslovati prvi hrvatski Marriott hotel, navodi glavni direktor Tehnike Zlatko Sirovec dodajući i da je projekt Dalmatia Tower dobitnik prestižne nagrade European Property Awards, kao najbolja zgrada poslovne namjene u Europi.

“Sretni smo što nastavljamo s radovima, vjerujemo u našeg partnera Tehniku na projektu i očekujemo kako je i predviđeno otvaranje prvog hrvatskog Marriottovog hotela u drugom kvartalu iduće godine”, izjavio je Komar.

Neslužbeno se doznaje da postoji i popriličan interes za useljenje u ostatak raspoloživog prostora u objektu. Konkretno radi se o velikoj norveškoj tvrtki iz ICT sektora koja uskoro dolazi u Split gdje kani otvoriti 500 novih radnih mjesta. Osim Norvežana ozbiljno je zainteresirana i vodeća svjetska kompanija za pružanje telefonske podrške tvrtkama iz različitih gospodarskih sektora Teleperformance, piše Poslovni dnevnik.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */