PLUS Hrvatska

Ninčević Lesandrić napala splitski KBC: Sram vas može biti. Sram!

Upravni sud odbio je tužbu KBC-a Split protiv Agencije za zaštitu osobnih podataka koja je utvrdila da je splitska bolnica povrijedila pravo na zaštitu osobnih podataka MOST-ove saborske zastupnice Ivane Ninčević Lesandrić.

Naime, Agencija je utvrdila da je doktor Deni Karelović, predstojnik Klinike za ženske bolesti i porode u splitskom KBC-u, nakon što je zastupnica iznijela stravične detalje o postupanju djelatnika ove bolnice, iznio medijima detalje o njenom zdravstvenom stanju, tj. detaljno opisao obavljeni medicinski postupak. A to je učinio protivno prvotnoj svrsi zbog koje su prikupljeni njeni osobni podaci.

U KBC-u nisu bili zadovoljni ovom odlukom te su od Upravnog suda zatražili da se rješenje Agencije poništi. Ravnatelj bolnice Julije Meštrović u tužbi je tvrdio kako je Ninčević Lesandrić istupom u Hrvatskom saboru dovela u pitanje povjerenje građana u bolnicu te da je njihova dužnost bila objasniti javnosti da tamo “neće biti iskasapljeni i uništeni”.

Jučer se o svemu, putem Facebooka, javnosti obratila i mostovka.

“Nije li ovo tek vrhunac priče!?

PAZITE SAD OVO oni (vrh KBC.a Split koje plaćaju porezni obveznici ) smatraju da je njima povrijeđen ugled!

Ugled! I to ukazivanjem na problem koji očito postoji godinama i treba ga riješit! Znači više znači nečiji ugled nego nečiji život???? Jel ja to dobro čitam???? Jednoj bolnici više znači njen ugled nego život pacijenta koji je ovakvom traumom obilježen za života, i to ne jedan nego ko zna o kolikom broju žena pričamo?? Nije im palo na pamet da zadovoljan pacijent znači i bolji ugled!?

A to koliko je netko uništen i iskasapljen proživljenom boli i traumom eto to ćete baš vi odlučit umisto pacijenta! Kako se ja nosim s tim svaki dan, kako ja proživljavam tu traumu, kako se ja noću budim, s kojom mukom idem na preglede, kolike posljedice imam i kako one utječu na moj život, molim vas recite mi temeljem čega ste vi to zaključili? Da niste možda u međuvremenu prošli isti bolni zahvat kao i ja?

Kako se druge žene nose s tim, znate li?

Znate li da se mnoge još uvijek nisu odlučile na trudnoću zbog toga, znate li da su nekima uništeni i brakovi, znate li? Znate li da su neke žene trajno emocionalno uništene?

Ah, da, ne znate!

Kako ćete znat kad se niste udostojili ni pitati. Niste se udostojili niti pružiti nam stručnu pomoć nakon samog zahvata, ma i bilo kakav razgovor bi pomogao u takvim trenutcima.

Ma sram vas može biti na ovakvim izjavama. Sram! SRAM!

Ako uopće znate sto je to!?

A to što smatrate da ste između ostalog imali pravo bez mog dopuštenja iznosit detalje tipa širine grlića moje maternice ciloj javnosti, ma dajte molim vas stanite sekund, pogledajte se u ogledalo i zapitajte sami sebe ‘jeste li normalni’!?

Nadam se da je ovo prvi i zadnji put da se nešto ovako uopće dogodilo u našoj državi, i da će se svi građani/pacijenti osjećati sigurno da im se nikada neće dogoditi ovakav slučaj”, napisala je mostovka.

Ninčević Lesandrić potaknula je lavinu ispovijesti o lošem tretmanu žena u Hrvatskim bolnicama

Podsjetimo, MOST-ova zastupnica Ivana Ninčević Lesandrić prošle je godine u saboru otvoreno progovorila o tretmanu medicinskog osoblja prilikom spontanog pobačaja u splitskom KBC-u, odnosno ispričala je da joj je obavljena kiretaža bez lokalne anestezije. Njen hrabri istup izazvao je potom lavinu reakcija drugih žena koje su odlučile javno progovoriti o traumatičnim iskustvima u nizu hrvatskih bolnica.

Splitski KBC negirao je optužbe, a Karelović se prvo “proslavio” izjavom “kad netko očekuje da će ga neki zahvat boljeti, onda čim ga taknete, skače do plafona, više zbog straha nego objektivne boli” te je potom objavio detalje o cijelom medicinskom postupku zastupnice Ninčević Lesandrić bez njene dozvole.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */