PLUS Dalmacija

Nikola Vučković poručio sinjskoj vlasti: Kao što ste obećali, hitno vratite dom mladih mladima na korištenje!

Povodom 12. kolovoza – Međunarodnog dana mladih sinjski SDP osvrnuo se na nepovoljan položaj mladih u Gradu Sinju.

Početkom godine uslijed požara, udruge mladih s područja grada ostale su bez jedinog prostora koje su koristile za svoje aktivnosti. Iako im je izvršna vlast obećala hitno riješiti ovaj problem, to je do danas ostalo još jedno prazno obećanje stoga rješenje vidimo u vraćanju doma mladih na korištenje mladima – poručuju iz sinjskog SDP-a i dodaju da se na ovaj problem nadovezuje problem prve gradske sportske dvorane čija je gradnja uvelike kompromitirana cijenom, rokovima i izvedbom te čije je otvaranje po tko zna koji put odgođeno.

S toga očekujemo transparentan izvještaj o cijelom projektu. Pozdravljamo to što se u posljednje vrijeme sve više novca izdvaja za besplatne udžbenike i stipendije, međutim učeničke kvote u srednjim školama ne prate tržište rada i nove razvojne tehnologije. Mi i dalje u velikom broju obrazujemo mlade ljude koji će teško doći do zaposlenja, što smatramo glavnim preduvjetom za ostanak mladih u Sinju...- navode u SDP-u i predlažu:

– osnivanje koordinacijskog stručnog tijela (predstavnici škola i poslodavaca te stručnih ljudi) za snimanje stanja te nakon toga kroj javnu raspravu – tribinu zajedno sa našim zagrebačkim i ostalim iseljenim Sinjanima pokušati iznaći put za izlaz iz anemičnog stanja glede školstva i zapošljavanja (strukovni dio pokušati osnažiti kroz poljoprivrednu školu , proširenje turističkih zanimanja, gimnazije : matematička – IT tehnologije).

Za kraj, čestitamo mladima njihov dan i nadamo se da će uz angažman svih odgovornih u društvu doći i bolja vremena za mlade u Gradu Sinju – stoji u priopćenju kojeg potpisuje predsjednik SDP-a grada Sinja Nikola Vučković.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */