ANTIDEPRESIV PLUS Ljepota Magazin

NE BRINITE, NISTE SE UDEBLJALE // Zara je samo promijenila veličine na nekim komadima odjeće

Da Zara zaista ima problem s veličinama postalo je kristalno jasno kad su cure, koje obično nose Zarine veličine 34, rekle da ne mogu zakopčati traperice broja 36… Iako Zara već godinama nije mijenjala svoj univerzalni size chart na službenoj stranici, čini se kako se ipak nešto neobično događa, piše Miss7.

Naime, Zara na svojoj stranici i aplikaciji ima opciju “Pronađi moju veličinu” putem koje ti brend predlaže idealnu veličinu s obzirom na tvoju visinu i kilažu. Zara je tako putem te opcije curama za iste komade nekad predlagala veličinu S, a danas veličinu M.

U svakom slučaju, Zara ima cijelu povijest problema s veličinama, piše Miss7. Prije nekoliko godina Amerikanke su digle cijelu pobunu protiv Zarinih veličina koje su proglasile “manjima od standardiziranih” i njihovu odjeću opisale kao “rezerviranu samo za mršavice”.

Iako su europske veličine drugačije od onih američkih, razumijemo poantu priče. Zaključak Miss7 je da u Zari nitko od nas nema “svoju” veličinu. Različite komade kupujemo u različitim veličinama i na Zarine mjere se apsolutno nikada ne možemo osloniti napamet, bez isprobavanja.

Činjenica je da high-street trgovine stalno variraju s veličinama i mijenjaju svoje krojeve bez upozorenja, a koliko god da “konfekcijski broj nije važan”, nećemo se lagati, svakoj djevojci može poljuljati samopouzdanje. Zaključak priče? Ne, nisi se udebljala, Zara je stvarno smanjila konfekcijske brojeve… Barem na nekim komadima!

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */