Shopping & Stil Život & Kultura Život

NAŠE VRIJEDNE DALMATINKE // Predstavljamo unikatni nakit „tihih“ umjetnica

Izvor: Gordana Tomaš

U mnoštvu sličnih predmeta koje nam nudi masovna proizvodnja, sreća je pronaći nešto sasvim drugačije, ručno rađeni nakit s pričom i dušom.

On može biti različite veličine, boje i vrijednosti ali treba znati cijeniti marljive ruke umjetnica koje ga izrađuju, jer nakit nije samo ukras, on je poput simbola, nedvosmislen pokazatelj karaktera.

Stare civilizacije su dodatke nosili kao način raspoznavanja, odnosno kao znak pripadnosti određenoj grupi, plemenu ili staležu. I danas nakit priča istu priču, ako je znate čitati, osjetiti i nositi.

Donosimo vam priče dvije jednostavne ali nadasve posebne, kako same sebe nazivaju – „tihe“ umjetnice čiji radovi su jedinstveni i unikatni te kao takvi nose veliku vrijednost.

Majka troje djece Tina Zebić pronalazi svoj mir u izradi rukom rađenog nakita u koji je utkano puno ljubavi i truda, kako bi izmamila osmjehe svojih najmilijih kojima ih poklanja s osobnom posvetom.

Krenula je prije17-ak godina sa make-upom, uz umjetnost na licu nadograđivala se i izradom suvenira i nakita kao hobi u kućnoj radinosti.

U nastavku pogledajte „Samo detaljčić“ prekrasnog nakita umjetnice Tine Zebić:

Gordana Tomaš uživa u stvaranju lijepog i posebnog nakita, pri čemu razvija kreativnost a ujedno trenira strpljenje.

„Radeći posao organizatorice i koordinatorice raznih svečanosti nikad ne znate tko vas promatra, tko vas je uočio baš zbog interesantnog nakita“, navodi naša umjetnica za Dalmacija Plus, koja osim što ga izrađuje za sebe i prijatelje, dio nakita donira maturantima za njihovu maturalnu lutriju.

Koristi različite materijale od kombinacije stakla, drva, plastike i metala, a sve su nizane s posebnom vizijom uz naglasak da je svaka zavezana, u slučaju da zapnete za nešto, neće se raspasti, već nadodate komad i zakrpate puknutu nit.

U nastavku vam donosimo galeriju slika unikatnog nakita gospođe Gordane:

 

 

Izvor: Tina Zebić, Samo detaljčić, Gordana Tomaš

 

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */