Moj dom

Napravite savršeno skrovište na krovu vašeg doma

Foto: http://www.delikatissen.com/
Balkoni i terase često su najiskorišteniji prostor stanova u ljetnim mjesecima, bilo za sunčanje ,roštiljanje i druga druženja s prijateljima za koje je terasa kao stvorena.

Znatiželjni susjedi Vam vire kroz prozore? Željeli biste personalizirani, opuštajući prostor koji će zadovoljiti sve vaše potrebe?

Za zaštitu privatnosti krovnog vrta od neželjenih susjedskih pogleda posegnite za jednostavnim rješenjima poput  montaže drvenih ograda ili visokim biljkama, ali nikako ne treba zanemariti arhiktektonsku pripadnost i uklapanje u krajobraz vaše terase.
Kako biste uživali pogled u vaše okruženje bi trebao biti definiran ugodom, a nikako mješavinom raznih stilova.
Kupa kanalica je specifična za dalmatinsko podneblje, i kroz desetljeća  se pokazalo kao najadekvatnije krovno pokrivalo, međutim kako moderna vremena donose nove materijale i krovne pokrove raznih krajeva, možemo svjedočiti velikom šarenilu kada gledamo panoramu naših krajeva (od kanadske šindre do već dokazano opasnih materijala na bazi azbesta npr. trnita)

Trebalo bi poraditi na ujednačenosti radi očuvanja tradicije i identiteta naših krajeva, a uzore imamo u arhitektonski uređenim mediteranskim zemljama.

Svakako ima odstupanja u apartmanizaciji obale, ali sukus starih građevina se strogo čuva upravo radi turističke ponude i prepoznatljivosti.
Izbor je vaš.

Foto: http://www.delikatissen.com/
Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */