PLUS Zadar Dalmacija

NAPAO SRBE U ZADRU I NA NJIH BACIO BAKLJU // “Učinio je to zbog netrpeljivosti i mržnje prema Srbima”

foto: ilustracija

U Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru ispitan je 18-godišnji hrvatski državljanin koji je osumnjičen da je, zajedno s još nekoliko mladića, napao srpske državljane u Zadru.

– Postoji osnovana sumnja da je 18-godišnji osumnjičenik 24. rujna 2018. oko 21,50 sati u Zadru, zajedno s više mlađih nepoznatih osoba, prethodno pratili državljane Republike Srbije i uočili njihovo kombi vozilo srpskih nacionalnih oznaka, a potom zbog netrpeljivosti i mržnje prema državljanima Republike Srbije; u cilju da ugrozi putnike navedenog vozila i imovinu; nakon što su oštećenici izašli iz vozila, prišao im i ispred njih zapalio baklju te udario jednog od oštećenika nogom u tijelo, stoji u priopćenju zadarskog ODO-a.

Kako se baklja ugasila, osumnjičeni je zapalio drugu te ju bacio prema srpskim turistima dok su oni pokušavali otvoriti vrata hostela. Ta ih baklja nije pogodila već je pala pored njihovih nogu i izazvala štetu na stepenicama hostela, a zatim se zapaljena baklja otkotrljala i zaustavila ispod osobnog automobila, gdje je nastavila gorjeti još neko vrijeme i potom se sama ugasila.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */