U kužini

NAJLAKŠI PUT DO BEZGLUTENSKOG KRUHA I KOLAČA // Evo kako napraviti brašno od badema!

Uložite malo truda i strpljenja i dobiti ćete homemade blago aromatično brašno od badema.

Dobiva se mljevenjem badema kojima je odstranjena kožica tako da sadrži sve nutritivne benefite badema.

S obzirom da badem ne sadrži gluten, i bademovo brašno je u potpunosti bez glutena.

 Brašno od badema ćete dobiti tako što ćete potopiti bademe u vodi u koju dodate sok od limuna ili prstohvat soli da neutralizira fitinsku kiselinu. Ujutro vodu bacite i nastavite još potapati dok se kožica ne počne odvajati. Skinite kožicu te bademe stavite dehidrirati. To je važno da se tijekom mljevenja zbog ostataka vode ne bi pretvorili u maslac od badema umjesto u rahlo brašno.

Nakon što su dehidrirani pohranite ih u staklenci i sameljite ih u brašno prije upotrebe.

Dobro osušene blanširane bademe ubacite u blender ali nemojte ih staviti previše kako ne biste predugo miksali , već je to potrebno napraviti kratko i u više navrata. Preporuča se miksanje do 7 sekundi.

Sad ste spremni za izradu vaših omiljenih slastica. Možete napraviti kruh, peciva, bezglutenski kolač ili pak brze muffine.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */