PLUS Hrvatska

NAJAVILI REFERENDUM! Živi zid želi ukidanje financiranje stranaka iz državnog proračuna

Živi zid najavio je na konferenciji za medije prikupljanje potpisa i referendum za ukidanje financiranja stranaka iz državnog proračuna. Navedeni referendum održao bi se u svibnju.

‘Želimo poručiti da političari moraju snositi odgovornost za loše odluke’

“Hrvatska je financijski, demografski, ekonomski pa i moralno u potpunosti devastirana. Nedopustivo je da teret sve te krize ne snose oni koji su uzrokovali tu krizu, a znamo tko je uzrokovao tu krizu. A to je politički establišment i sve ove stranke, pojedinci koji su sudjelovali u vlasti. Odgovornost snose umirovljenici s malim mirovinama, bolesna djeca za koju nema lijekova, snosi zdravstveni sustav koji se urušava i na kraju to snose svi naši građani,” izjavio je predsjednik stranke Ivan Vilibor Sinčić. 

“Želimo poručiti da političari moraju snositi odgovornost za loše odluke,” tvrdi Sinčić i najavio je kako su odlučili organizirati referendum u svibnju kako bi ukinuli financiranje stranaka iz proračuna.

Tajnik stranke Tihomir Lukanić najavio je kako će najkasnije u svibnju prikupiti 500 tisuća potpisa i ‘baciti ih na stol ovoj vladajućoj kasti i reći im ‘Vaše vrijeme je, gospodo, prošlo”.

Podsjećamo, kako bi se održao referendum u Republici Hrvatskoj potrebno je sakupiti potpise 10 posto ukupnog broja birača.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */