Split

Na Zapadnoj obali otvoren 20. sajam nautike „Croatia Boat Show“

U ime predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, državni tajnik Ministarstva turizma Frano Matušić jučer je na Zapadnoj obali splitske Gradske luke otvorio 20. sajam nautike „Croatia Boat Show“.  Državni tajnik u svom je govoru istaknuo kako je „Croatia Boat Show“ najznačajnija manifestacija ovog tipa u Hrvatskoj, a sasvim sigurno jedna od značajnijih i u svijetu.

– Sajam ima potencijale za još snažniji razvoj, kao što i sam Split ima velike mogućnosti za daljnji razvoj nautičkog turizma. Grad Split proglašen je šampionom hrvatskog turizma prošle godine i ovaj sajam dodatno obogaćuje splitski turistički proizvod te dodatno ističe ljepote grada. Split, more i brodovi se ljube. Uvjeren sam da će sajam biti dodatni poticaj nautičarima da dođu i uživaju u ljepotama naših otoka i mora. Vjerujem da se u Splitsko-dalmatinskoj županiji razmišlja i o lokacijama za nove nautičke luke, kazao je, među ostalim, tajnik Matušić proglasivši nautički sajam u gradu pod Marjanom  otvorenim.

Splitsku smotru nautike pozdravio je i gradonačelnik Andro Krstulović Opara izražavajući uvjerenje da je ovogodišnji sajam dodatna potvrda da Split ponovo postaje poslovno središte Jadrana i cijelog juga Hrvatske. Split, naveo je gradonačelnik, mora uistinu postati ne samo drugi najvažniji grad u Hrvatskoj, nego i jedan od najvažnijih centara na Jadranu.

– Iskreno čestitam organizatorima na upornosti bez koje ovog uspjeha ne bi bilo. Ovim sajmom se dokazalo da grad Split nije samo šampion turizma, na što smo osobito ponosni, te da grad Split nije samo city break destinacija. Split postaje poslovno središte. Organizatori sajma doveli su poslovne ljude u naš grad. Ono što je prošlo ispod radara javnost je da je Split uspio zadržati sjedište „Splitske banke“. Sve to je vrlo jasan pokazatelj da se u naš grad ponovo vraća biznis, a to je ono o čemu ja i moja administracija težimo i vodimo brigu. Split mora biti motor razvoja ne samo Splitsko-dalmatinske županije, nego cijelog hrvatskog juga, ali i prostora duboko izvan granica Republike Hrvatske. „Croatia Boat Show“ podsjeća na sve ono što se prethodnih godina pomalo stavilo sa strane, a to je činjenica da Split ima svoje more i obalu. Danas uređujemo i uvodimo zakonitost na svoju obalu pri čemu se referiram na Žnjan gdje stvaramo novu perspektivu i novu razglednicu grada Splita, kazao je gradonačelnik Krstulović Opara izrazivši uvjerenje da će u godinama koje dolaze splitski nautički sajam nastaviti rasti.

U pratnji gradonačelnika bio je njegov zamjenik Nino Vela, a pozdrave nazočnima uputio je i zamjenik župana Ante Šošić kazavši kako se splitski sajam plovila i nautičke opreme ponovo pozicionira među vodećima u svijetu. Osnivač i direktor „Croatia Boat Showa“ Vicenco Blagaić naveo je brojke od preko 150 izloženih plovila u moru i na kopnu, 30 hrvatskih i 10 svjetskih premijera plovila, te preko 300 nautičkih brendova prisutnih na ovogodišnjem, jubilarnom sajmu. Također, Blagaić se zahvalio gradonačelniku što je sajmu osigurao korištenje prostora na Zapadnoj obali tijekom idućih pet godina. Na splitskoj smotri plovila, koja traje od d 11. do 15. travnja, tradicionalno će nastupiti tvrtke iz svih grana nautičke industrije: brodograditelji i proizvođači nautičke opreme, charter tvrtke, agencije, predstavnici marina, kao i predstavnici luksuznih automobilskih brendova.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */