PLUS Hrvatska

NA SNAZI CRVENI METEOALARM, OGLASIO SE HAK: Ne vozite bez zimske opreme!

Zbog jakog vjetra na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika i lokalnoj cesti LC Križišće-Kraljevica zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina).

Jak vjetar povremeno usporava promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić te na autocesti A1 između južnog portala tunela Sveti Rok i vijadukta Božići.

Snijeg povremeno pada u Lici i dijelu Dalmatinske zagore. U ostalom dijelu Hrvatske kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Zbog niskih temperatura moguća je poledica. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama u Lici: DC1 Vaganac (g.ž.KA) – Korenica (D52) – čvor Udbina (D522) – Ondić (g.ž.ZD), DC25 Korenica (D1) – Bunić – Lički Osik (D25) – Gospić – Karlobag (D8), DC52 Špilnik-Korenica, DC217 Ličko Petrovo Selo- GP Ličko Petrovo Selo, DC429 Selište Dražničko-Prijeboj.
HAK poziva vozače na oprez zbog prometne nesreće na autocesti A4 Goričan-Zagreb u zoni POU Sesvete, na 86. km + 500 u smjeru Zagreba, vozi se uz ograničenje brzine od 80km/h; uočena je srna na kolniku na autocesti A4 Goričan-Zagreb na čvoru Sveta Helena.

Zatvorene ceste zbog radova
Za sav promet, zbog radova, zatvorene su ceste: DC1 čvor Lučko (A3) – Jastrebarsko (DC310) kroz Stupnik (obilazak je lokalnim ulicama uz prometnu signalizaciju); DC47 Jasenovac-Hrvatska Dubica kod skretanja za Višnjicu (zbog oštećenja kolnika); DC7 između mjesta Sikirevci i Slavonski Šamac; DC36 Gladovec Pokupski-Žažina u naselju Pokupsko; DC53 u Čaglinu (između Našica i Slavonskog Broda); DC232 Sisak-Jasenovac između Lonje i Trebeža otvorena je za vozila do pet tona nosivosti zbog oštećenja; ŽC6034 Knin-Plavno u mjestu Radljevac; LC25176 Vrbno-Ježovec-ŽC2083 (klizište).

U Zagrebu, zbog rekonstrukcije Remetinečkog rotora, prometuje se prema privremenoj regulaciji. Vozila teža od pet tona ukupne nosivosti i visine veće od 3,5 metara preusmjeravaju se na Buzin. Tijekom jutarnjih i poslijepodnevnih sati su moguće veće prometne gužve.

Nema čekanja na granicama
Na graničnim prijelazima nema duljih čekanja. Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe. Trajekt na liniji Prapratno – Sobra, isplovit će u srijedu, 2. siječnja, u 16 umjesto u 15 sati.

Na snazi je crveni meteoalarm
Za većinu hrvatske obale upaljen je crveni alarm koji označava izuzetno opasno vrijeme.

“Vrijeme je izuzetno opasno. Iznimno intenzivan meteorološki događaj je prognoziran. Velika šteta i nezgode su moguće na velikom području i to u većini slučajeva s opasnošću po život. Često se informirajte o očekivanim meteorološkim uvjetima i rizicima. Slijedite naredbe i savjete vaših državnih tijela u bilo kojim uvjetima i budite spremni na izvanredne mjere”, stoji u upozorenju Meteoalarma.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */