Split Zdravlje Život

Na Medicinskom fakultetu održat će se predstavljanje knjige „Najzdravije namirnice svijeta” Georgea Mateljana

Foto: Lorena B.

Predstavljanje knjige „Najzdravije namirnice svijeta”, autora Georgea Mateljana održat će se u srijedu, 6. veljače, u 18 sati u velikom Amfiteatru Medicinskog fakulteta, Šoltanska 2.

Tom prigodom, knjigu će promovirati prof. dr. sc. Dragan Ljutić, rektor Sveučilišta u Splitu, prof. dr. sc. Irena Drmić Hofman, Medicinski fakultet, prof. dr. sc. Tea Bilušić, Kemijsko-tehnološki fakultet, doc. dr. sc. Vedran Poljak, Sveučilišni odjel za studije mora, i Željko Petrović, dipl. ing., Udruga Zdravi grad, urednik hrvatskog izdanja.

Knjiga „The World’s Healthiest Food“, drugo izdanje, autora Georgea Mateljana sadrži 1063 stranice, 275 tablica, s više od 500 fotografija i recepata, a podijeljena je u šest cjelina (Dobrobiti najzdravije hrane na svijetu, Način jedenja najzdravije hrane na svijetu- pametni jelovnik, Način kuhanja za održavanje bogatstva nutrijenata, 100 najzdravijih namirnica na svijetu, Namirnice za očuvanje zdravlja, Appendix).

Knjiga predstavlja prošireno i nadopunjeno prvo izdanje objavljeno 2007., prevedeno na hrvatski jezik i tiskano 2008. Iste godine knjiga je dobila nagradu „Josip Juraj Strossmayer“ za najuspješnija znanstvena djela i izdavački pothvat na hrvatskom jeziku, koju dodjeljuje HAZU.

Ovo obimno djelo, i po kvantiteti i po kvaliteti, predstavlja jedinstveno djelo iz područja nutricionizma. U odnosu na prvo izdanje knjiga je obogaćena s 300 novih recepata kao i 11 novih vrsta hrane i 6 novih biljaka i začina.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */