PLUS Dalmacija SPORT

NA DVIJE LOKACIJE // Dalmacija dobila Univerzalnu sportsku školu za djecu, uskoro kreće ljetna škola plivanja i neurorazvojna gimnastika za bebe

S ciljem da se stvore kvalitetniji sadržaji za djecu u Solinu je otvorena Univerzalna sportska škola „Sport talent Solin“ za djecu od treće do desete godine gdje se treninzi održavaju 4 puta tjedno. Utorkom i četvrtkom djeca treniraju poslijepodne u svetom Kaju (dvorana i vanjski teren) te subotom i nedjeljom ujutro u dvorani osnovne škole Kraljice Jelene. Nakon završenog programa Univerzalne sportske škole djeca imaju iskustva iz raznih sportova što im omogućuje da izaberu onaj koji im najviše odgovara tj. onaj u kojem su pokazivali nabolje rezultate.

Aktivno sudjelovanje u nekom sportu imati će pozitivan utjecaj na dijete kako u njegovom mentalnom tako i fizičkom razvoju. Bez obzira na to u kojem sportu dijete sudjeluje, potrebno je izgraditi dobre tehničke temelje i pokrete. Ranim pohađanjem sportskih sadržaja dijete razvija potrebnu motoriku gdje se razvojem motoričkih sposobnosti postiže povoljan preduvjet koji će olakšati redovito prakticiranje tjelovježbe i u narednim životnim razdobljima.

Kako bi se postigli najbolji rezultati, jedna od bitnijih stavki je odabir trenera koji će svojom zanimljivom vizualizacijom ali i jasno definiran ciljem prenijeti na djecu svoja znanja i iskustva. Posebno treba istaknuti da trener ima odgojnu ulogu prema onima koji trenira, koristeći najbolja metodska rješenja u svrhu napretka djeteta u sposobnostima prema senzitivnim fazama njihova razvoja. Na tu temu porazgovarali smo s voditeljem škole Denisom Sliškovićem koji nam je otkrio detalje o projektu, prednostima višestranog programa te što je pripremio kroz buduće razdoblje.

Što biste izdvojili iz Vašeg programa kao prednost za djecu?
Smatram da djeca koja redovito odlaze na treninge brže se nauče disciplini, kvalitetnom raspoređivanju vlastitog vremena te su više timski orijentirana. Što je raznovrsniji program treninga to je djeci interesantnije trenirati jer se češće susreću sa novim izazovima koji razvijaju njihove sposobnosti, ali i psihosocijalne karakteristike.

Zašto se odlučiti za univerzalnu sportsku školu po vašem mišljenju?
Fokus na jedan sport može spriječiti dijete da iskuša vještine i iskustva u ostalim sportovima. Univerzalna sportska škola Solin je poseban oblik škole sporta u koju su dobrodošla djeca vrtićke i školske dobi gdje mogu steći osnove bazičnih, timskih i individualnih sportova. Takav pristup nudi niz prednosti obzirom na širok spektar motoričkih sposobnosti i znanja, a sve bez rane selekcije i specijalizacije koja bi im uskratila višestrani sportski razvoj koji predstavlja temelj uspjeha u svakom sportu.

Koje su prednosti višestrukog programa?
Prvenstveno se vodi briga o zdravstvenom statusu djeteta uz naglasak da se ne zapostavljaju djeca koja nemaju sportske afinitiete. Želimo da djeca steknu naviku na sportski način života, usmjeravajući ih na pravi put te kako bi se odmakli od laptopa i mobitela. Kroz raznovrsne programe treninga zanimljivih djeci vodeći računa o pravilnom držanju tijela, redovitim kontrolama fizioterapeuta uz napomenu da cijeli program vode obučeni i educirani profesori, nudimo bogat program gdje svako dijete će zasigurno pronaći nešto za sebe i stvoriti dobru podlogu za daljnji rast i razvoj kroz budućnost. Želim istaknuti da se posebno zahvaljujem župniku župe Sv. Kajo te Gradu Solinu što su nam omogućili da naš projekt zaživi te na taj način djeca provedu kvalitetno vrijeme.

Što možemo očekivati kroz budući period? S čim ćete nas iznenaditi?
Kroz budućnost u planu je proširenje programa sa novim sadržajima, ljetna škola plivanja ali i neurorazvojna gimnastika za bebe pod vodstvom višeg terapeuta.

Više o programu pogledajte ovdje


Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */