PLUS Hrvatska

Mrak Taritaš kažnjena s 3 tisuće kuna zbog sukoba interesa

Screenshot: YouTube

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kaznilo je s 3000 kuna bivšu ministricu graditeljstva i prostornog uređenja Anku Mrak Taritaš jer u imovinskoj kartici za 2015. nije prijavila stan i garažu.

Dužnosnica je stan u Posavskoj ulici u Zagrebu od 73 kvadratna metra i garažu od 16 m2 kupila zajedno sa starijim sinom 2006. prije stupanja na dužnost, a svoj suvlasnički dio mu je darovala 2010. godine. Mrak Taritaš sama sebe imenovala predsjednicom Ispitnog povjerenstva za polaganje stručnog ispita

Nakon što se stariji sin oženio i zajedno sa suprugom dobio novi stan, darovao je majci te nekretnine u Posavskoj krajem 2015. dok je bila ministrica, a ona je te nekretnine nakon mjesec i pol dana darovala mlađem sinu u siječnju 2016.

Bivša ministrica je bila dužna u imovinskom kartici prijaviti da je stekla vlasništvo nad njima, iako je bila prethodni vlasnik, a nekretnine nisu kupljene za vrijeme obnašanja dužnosti.

Mrak Taritaš je prijavljena u još jednom slučaju jer je samu sebe imenovala predsjednicom Ispitnog povjerenstva za polaganje stručnog ispita i za to u četiri godine dobila 40 tisuća kuna, što nije prijavila u imovinskoj kartici. U tom slučaju Povjerenstvo tek treba odlučiti hoće li pokrenuti postupak.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */