Dalmacija

Most poručuje: Nedopustivo je da Županija zbog uhljebljivanja uzima od starijih i nemoćnih

Screenshot: N1

Na jučer održanoj 12. sjednici Skupštine Splitsko -dalmatinske na dnevnom redu bile su 33 točke, svakako najznačajniji bio je Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Proračuna te Odluke o cijenama usluga u Domovima za starije i nemoćne.

Mostovi vijećnici podnijeli su 35 amandmana usmjerenih na rješavanje problema s kojima se građani susreću, a usvojena su četiri. Prije početka same sjednice, Miro Bulj u ime Kluba vijećnika Mosta nezavisnih lista SDŽ održao je konferenciju za medije na kojem je govorio o spornim stvarima u Domu zdravlja Splitsko-dalmatinske županije. Ove teme Bulj se ponovno dotakao na samoj sjednici te je podsjetio kako je Upravni odbor Doma zdravlja na 53. sjednici donio odluku o obavljanju vanjske revizije, koja nikada nije napravljena, i istaknuo da župan smjenjuje članove Upravnog odbora zbog neizbora ravnatelja.

Most nezavisnih lista smatra da je nedopustivo da Županija krpa povećane rashode koji se iz godine u godinu povećavaju zbog uhljebljivanja u ovom slučaju na uštrb starih i nemoćnih te smo za vrijeme izglasavanja točki o povećanju cijena smještaja u staračkim domovima iz protesta napustili sjednicu. Ovakva odluka, bez ikakvih socijalnih kriterija je skandalozna i predstavlja još jedno grubo zakidanje velike većine korisnika domova za starije i nemoćne. Ostali klubovi zastupnika se nisu odazvali na naš protestni čin – poručuju iz Mosta.

Na početku same sjednice Mostovci su tražili da se kao dodatna točka u dnevni red uvrsti donošenje deklaracije o proglašenju isključivog gospodarskog pojasa. Između ostalog upozoreno je da već godinu i pol dana taj prijedlog stoji na Vladi koja se o tome ne očituje. Vladajući su prijedlog odbili, ali moramo istaknuti da je unatoč tome skupljeno dovoljno potpisa za sazivanje tematske sjednice.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */