Dalmacija U kužini

Morate posjetiti ovu neotkrivenu konobu: “Ne znaš što je bolje: hrana, pogled ili domaći ambijent!”

Iako Hrvatska iz sezone u sezonu doživljava sve veći turistički boom, ponudom domaće tradicionalne kuhinje u pravoj dalmatinskoj atmosferi, ne možemo se baš pohvaliti. No primjer koji dokazuje da turistima itekako imamo što ponuditi je mala konoba u Starom selu, iznad Krila Jesenica.

Priča o Konobi Bajso traje više od 10 godina i iako je za mnoge još neotkrivena, među turistima je itekako popularna posljednjih godina. A među turiste koji su uživali u njenim obilatim specijalitetima, bi svakako mogli ubrojiti i Željka Bebeka, Nedu Ukraden ili Nives Celzijus.

Konoba se smjestila podno planine na 260 metara nadmorske visine, 14 kilometara od Splita, a 11 od Omiša, te 600 metara zračne linije do mora. Ono što će vas zasigurno  ostaviti bez daha je prekrasan pogled na Jadransko more i dalmatinske otoke koji puca s terase. U pauzi između jela možete razgledati zbirku mnoštva starih predmeta koji bude uspavanu dalmatinsku povijest, a za one željne dobre zabave tu je zog za balote i bazen za kupanje ili jednostavno uživajte u šetnjama kroz prirodu i staro selo. U sklopu imanja tu je i štala za životinje, koja je pravi mali zoološki vrt, uvijek posebno zanimljiv djeci…

– Ono što se mi u našoj konobi trudimo jest da svi naši gosti uživaju u opuštenoj, domaćoj atmosferi uz vrhunska tradicionalna jela spravljena iz autohtonih recepata. Većinu hrane proizvodimo sami, imamo svoju sušionicu mesa, svoj vrt u kojem uzgajamo sezonsko povrće, kao i domaće vino kuće – ponosno govori Ante Tomaš, koji uz brata Ivana i Duju, zajedno vodi ovo obiteljsko gospodarstvo koje je pokrenuo njihov otac Jure Tomaš, poznatiji kao Bajso.

Od male konobe u intimnoj atmosferi, zbog svoje autohtone kuhinje te prekrasnog ugođaja, ovaj komadić raja danas prema ocjeni svojih gostiju, ponosno nosi titulu „Certificate of exellence 2017“ najvećeg svjetskog turističkog portala TripAdvisor!

Dodatnu čar ovom mjestu daje i činjenica da radi po sistemu „na poziv“, pa tako ako imate u planu nekakvo slavlje, rođendan, svadbu, teambuilding ili tek romantičnu večeru, svakako nazovite na broj +385 95 574 6600 ili im se javite putem njihove Facebook stranice Konoba Bajso.

Besplatna promocija

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */