Dalmacija

MLADI PROBUDITE SE // Ovo je platforma putem koje možete mijenjati sve što vas smeta

Suprotiva je platforma za edukaciju, istraživanje, osluškivanje i povezivanje mladih.

Organizatori u pozivu za prijave zainteresiranima navode da je projekt “Suradnjom Protiv Apatije – Suprotiva” nastao kao odgovor na: trenutačni položaj mladih u državi, problem neuključenosti s obzirom na promjene sutrašnjice i dezintegriranost lokalnih zajednica.

– Upoznati smo da su mladi sugrađani naše zemlje obeshrabreni i nemotivirani sudjelovati u procesima donošenja odluka na državnoj razini. Posljedica takvog stanja je učestli osjećaj nemoći i razočaranosti koji često dovodi do iseljavanja iz zemlje. Želimo postati promjena ostavljajući svoj trag, okupljujući se oko zajedničkih interesa – navode organizatori i dodaju:

– Međusobno smo više slični nego različiti. Okupljeni nećemo ostati ignorirani. Želimo skupiti vaše zahtjeve, potrebe, želje, mišljenja i statuse. Mi slušamo. Čut će nas. Promjenit ćemo “Nacionalni program za mlade” i uključiti lokalna tijela [donositelje odluka na lokalnoj razini] u rad za dobrobit naše generacije zahtjevajući provođenje predloženih rješenja koja ćemo – na temelju događaja i istraživanja čim šireg mijenja – izraditi. Upoznajmo se i povežimo. Naše prvo druženje biti će održano u Splitu 26. kolovoza s početkom u 9.30h – ističu organizatori i dodaju da je prisustovanje besplatno, dok su troškovi sudjelovanja i organizacije pokriveni sredstvima potpore: putni troškovi za prijevoz unutar Splitsko-Dalmatinske županije, hrana, piće i materijali okupljanja.

Prijaviti se možete OVDJE.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */