Košarka

Mavra bivšem prvaku Europe, Sobin produžio ugovor

Dominik Mavra pronašao je novi inozemni angažman!

Još uvijek mladi zadarski razigravač potpisao je ugovor s bivšim europskim prvakom Juventutom, koji je prethodnu sezonu završio na 13. mjestu španjolske ACB lige.

Ovaj 23-godišnjak koji se nalazi u užim kombinacijama izbornika Aleksandra Petrovića za naredni Eurobasket (31.8-17.9.) svojedobno je kao dio supertalentirane Zagrebove generacije, uz Šarića i Hezonju, označen kao jedan od budućih nositelja hrvatske košarke. Za razliku od spomenutog dvojca, njegova seniorska karijera krenulo je nešto sporijom putanjom, a prošlu sezonu završio je kao član makedonskog Karpoša u kojem je je bilježio 12 poena, 4 asistencije i 3 skoka po utakmici.

Splitski centar Josip Sobin produžio je ugovor sa svojim dosadašnjim poslodavcem iz Poljske. U prošloj sezoni Sobin je za Anwil postizao 10.9 poena te lovio 6,4 skoka po utakmici. Josipu je Anwil peti klub u karijeri. Nakon što je igračku afirmaciju doživio u matičnom Splitu, igrao je još na posudbi u Trogiru, te tri sezone u Zadru. Sezonu 2015./2016. odradio je u španjolskoj Fuenlabradi.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */