PLUS Dalmacija

MAKARSKA // Australka upala u Hitnu pa ispričala: ‘Pomozite mi, netko me silovao na plaži’

foto: ilustracija

23-godišnja Australka je u noći 30. srpnja stigla na Hitnu u Makarskoj gdje je kazala kako ju je silovao nepoznati muškarac. Napadača nije mogla opisati jer je te noći bila pod utjecajem alkohola zbog čega nije bila potpuno svjesna što se događalo.

Policija je o svemu obaviještena nakon što je Australka u ponedjeljak oko 2:30 sati došla na Hitnu pomoć u Makarskoj gdje je kazala kako ju je na plaži silovao nepoznati muškarac.

Inspektori Policijske postaje Makarska u suradnji s kolegama iz PU splitsko-dalmatinske istraživanje će iz tog razloga usmjeravati ovisno o nalazima bioloških tragova i izjavama svjedoka, piše Jutarnji list.

O ovoj prijavi pišu i australijski mediji koji pišu kako njihovo je njihovo Ministarstvo vanjskih poslova poduzelo sve kako bi pružili odgovarajuću pomoć svojoj državljanki.

Turistikinja je odmah poslana na dodatne dijagnostičke preglede i pregleg ginekologu.

Za silovanje počinitelj može dobiti do deset godina zatvora, dok za spoloni odnošaj bez pristanka – najviše pet. Za kazneno djelo silovanja potrebno je da je spolni odnošaj izvršen silom ili prijetnjom izravnog napada na život ili tijelo.

Spolni odnošaj bez pristanka bio bi ukoliko je napadač obljubio turistkinju koja je bila nemoćna zbog utjecaja alkohola što bi bilo iskorištavanje njenog stanja zbog kojeg nije bila sposobna izraziti svoje odbijanje.

Podijeli, neka i drugi vide.

NAJNOVIJE

/* ]]> */